I Kozara u Sloginom nizu

Darko Pašagić
I Kozara u Sloginom nizu

Bijeljina - Fudbaleri novog prvoligaša Sloge iz Gornjeg Crnjelova nastavili su sjajnu seriju i u sedmom kolu su kao domaćini savladali Kozaru sa 2:0 pa tako i dalje čvrsto drže lidersku poziciju.

U obostrano otvorenoj igri izabranici Dragana Mićića do prednosti su došli u sudijskoj nadoknadi prvog dijela. Mlađen Karaman je poslije prodora pao u kaznenom prostoru, a sudija Zoran Soknić je pokazao na bijelu tačku sa koje je bio precizan Davor Arnautović. U 51. minutu Baćo Nikolić je evrogolom potvrdio pobjedu svog tima.

- Pre susreta smo priželjkivali pobedu kako bi se u što opuštenijoj atmosferi pripremali za derbi u narednom kolu protiv Borca. Uspeli smo doći do celog plena, mada nam posao nije bio nimalo lak, jer se Kozara predstavila u jako dobrom svetlu. Ipak, svoje šanse smo iskoristili, a gosti nisu i došli smo do vrednih bodova - naglasio je šef stručnog štaba Sloge Dragan Mićić.

U narednom kolu debitant stiže u Banjaluku, što je po riječima Mićića veliko iskušenje za ovu ekipu.

- Do pre nekoliko godina niko u Gornjem Crnjelovu nije ni u snu mogao da pomisli da će igrati sa Borcem za bodove. Gostujemo kod najvećeg fudbalskog giganta Srpske i to će za nas biti izuzetna čast. Međutim, to ne znači da ćemo se unapred predati, već želimo da se banjalučkim ljubiteljima fudbala predstavimo u što lepšem svetlu. Borac je u tom duelu apsolutni favorit, ali verujem da imamo snage da se bar donekle ravnopravno nosio sa “crveno-plavima”. Da li će to biti dovoljno za pozitivan rezultat, videćemo - dodao je Mićić.

U Kozari hvale domaćina i gostoprimstvo, ali nisu zadovoljni suđenjem.

- Ovo je naša najbolja utakmica u dosadašnjem dijelu sezone, ali jednostavno nam nije dozvoljeno više od poraza. Sloga je do prednosti došla iz penala, koji je u najmanju ruku više nego sumnjiv i taj vodeći gol im je dao krila u nastavku susreta. Nažalost, dok god je ovakvo dijeljenje pravde na našim terenima, fudbal u Republici Srpskoj neće moći ići naprijed - razočaran je iskusni prvotimac Kozare Bojan Raspudić.

I pored poraza po riječima Raspudića u Kozari su zadovoljni dosadašnjim izdanjima ekipe.

- Naš prevashodan cilj je da se plasiramo u Ligu za prvaka i vjerujem da to neće biti problem. Imamo sve uslove da pružamo dobre partije i vjerujem da će se to vidjeti u nastavku sezone - rekao je Raspudić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana