Darko Savić, kajakaš: Evrokup uvertira za najvažnije stvari

Danijel Radujković
Darko Savić, kajakaš: Evrokup uvertira za najvažnije stvari

Banjaluka - Odličnim nastupima u Evrokupu kajakaš Vrbasa m:tel iz Banjaluke Darko Savić najavio je da ulazi u najbolju formu pred najvažnija takmičenja ove sezone Svjetsko prvenstvo i Mediteranske igre gdje ima visoke ambicije.

Savić drži prvo mjesto u Evrokupu nakon tri od pet trka, skupio je 275 bodova, što je 12 više od Vida Ostrbenka iz Slovenije, a dok Anes Šudić kasni 25. Banjalučani se nada da će ostati na toj poziciji nakon trka u Milanu (12-13 maj) i Pragu (1-3 jun).

- Idem na obje trke i mislim da ću, bez obzira na sve, ostati na prvoj poziciji. Nadam se osvajanju ovog takmičenja, jer bi drugoplasirani Slovenac trebalo da dobije obje trke da me prestigne, a to je veoma teško. U Češkoj će biti i nekih domaćih takmičara koji su jako brzi, tako da mislim da ću ostati prvi, što bi bio veliki rezultat. Drago mi je što bilježim dobre rezultate jer su trke relativno rano počele, još je april i sami je početak sezone. Drago mi je da sam dobro startovao, jer je ovo pokazatelj da smo dobro raditi cijelu zimu, da podižem formu, pa sam optimista pred ono najvažnije - istkao je Savić.

Njega ubrzo čekaju velika iskušenja, a prvo od njih biće 3. juna u Švajcarskoj gdje je na programu prvenstvo svijeta, nakon toga ide Evropsko prvenstvo na mirnim vodama u Beogradu (8. juna), da bi sve bili krunisano nastupom na Mediteranskim igrama u Španiji (22. juna - 2. jul). Na sve to biće i nastupi Svjetskog kupa u Banjaluci i Celju.

- Sve mi je bitno, ali ipak bih izdvojio SP i Mediteranske igre. Želja mi je da na tim takmičenjima budem na najvećem nivou forme. Na igrama će biti svi sportovi, to je dobra motivacija. To je neki plan da se dobro spremim do tada, forma za sada nije na 100 od sto, ali imam dobar program treninga i odmora - dodao je Savić.

Zgusnut raspored takmičenja sigurno će mu biti mali problem, ali on od početka godine vrijedno trenira, a kako kaže rijeka Vrbas mu daje odlične uslove za rad.

- Biće četiri trke u tri sedmice i to mi je najveći problem, ali kada krenu trke nema pretjeranog treninga i na to se ne gubi snaga. Vidjećemo, biće teško, ali kako smo gurali do sada tako ćemo i tad. Drugi takmičari će biti u istom problemu. Pripremaću se u Banjaluci, Vrbas je dobar, vodostaj takođe. Planirao sam da odem sa reprezentacijama Hrvatske i Slovenije, ali nema potrebe. Oni idu na druge rijeke koje su slabije od Vrbasa. Imam dobre uslove, a kako je trka Svjetskog kupa opet ovdje, spojiću ugodno sa korisnim - zaključio je Savić.

Trke u Banjaluci posebne

Darko Savić je nedavno pobijedio na trci Evrokupa u Banjaluci, a kasnije ga na domaćem terenu očekuje iskušenje u Svjetskom kupu. Trke na Vrbasu su posebne za njega, a pogotovo pobjede.

- To mi dosta znači, jer uvijek postoji pritisak i veća su očekivanja kada vozim u Banjaluci, pa zato dolazi do malih greškica, ali sada sam odvezao jednu veoma brzu vožnju. Nadam se dobro trci i za nešto više od mjesec dana, biće jaka konkurencija, ali daću sve od sebe da ponovim dobre rezultate. Nemam odličja u Svjetskom kupu i volio bih to ostvariti sada. Stisnuću najjače moguće - istakao je Savić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana