Борац без цијелог тима у другом дијелу сезоне

Дарко Пашагић
Борац без цијелог тима у другом дијелу сезоне

Бањалука - Искусни голман Асмир Авдукић и један од најбољих фудбалера Борца у првом дијелу сезоне Горан Галешић споразумно су раскинули сарадњу са премијерлигашем са Градског стадиона, а неколико часова раније то су урадили и Урош Мирковић, Иван Делић, Милош Кукић и Милош Ђорђевић.

Тако су се ова шесторица фудбалера придружили онима који су то још раније урадили: Борису Распудићу, Рију Сузукију, Борисаву Ерићу, Махиру Карићу и Ивици Губерцу, па се број одлазака са Градског стадиона ове зиме повећао на 11 имена. Усљед свега тога, смањене су и амбиције у односу на старт сезоне.

- Покушаћемо да обезбиједимо пласман у Лигу за првака, али то није под морање. Циљ је формирати екипу за нову сезону и тада напасти Европу. Било је доста одлазака, већина играча је споразумно раскинула сарадњу, а играчи које смо довели стигли су циљано. Биће још неколико нових фудбалера наредних дана. Што се тиче ових који су отишли, за Карића смо добили обештећење од 12.000 марака. Остали смо дужни Распудићу и Авдукићу, отприлике по 20.000 марака и то ћемо ријешити договореном динамиком - нагласио је потпредсједник Борца Вицо Зељковић.

Прије неколико дана ријешена је дилема ко ће сједити на клупи Борца, а повјерење је добио досадашњи вршилац дужности шефа стручног штаба Игор Јанковић, који је јуче обавио прозивку и играчима саопштио план припрема.

- Иако је до сада отишло 11 фудбалера, сматрам да ћемо са појачањима која су стигла до сада и која ће још доћи бити квалитетнији него јесенас. Послије редовних активности уводних дана припрема, 20. јануара одиграћемо утакмицу против наше јуниорске екипе, а два дана касније селимо се на припреме у Словенију. Бићемо смјештени у Крању, одиграћемо четири утакмице, али још не знамо ко су нам ривали, јер тај посао "одрађује" агенција. Генералку ћемо имати 10. фебруара против Металегеа - истакао је Јанковић.

На прозивци је било 27 играча, међу којима пет новајлија и пет играча који су дошли на пробу. Од "старих снага" ту су били голмани Немања Тркуља и Срђан Модић, те играчи Немања Јаничић, Бранко Ојданић, Бојан Пузигаћа, Предраг Зекановић, Омар Пашагић, Александар Кондић, Александар Радуловић, Владан Даниловић, Илија Даниловић, Бојан Буразор, Синиша Дујаковић, Младен Веселиновић, Милош Чудић, Петар Кунић и Славиша Максимовић, те новајлије Данијел Мајкић, Стефан Дујаковић, Милош Жеравица, Армин Маховић и Махир Карић. На проби су Невен Бунић ("13 скојевки"), Дејан Глишић (Козара), Дејан Зарић (Текстилац), Бранко Пено (Горица, Словенија) и Владимир Кременовић (Војводина).

- Они ће са нама тренирати наредних десетак дана и сигурно је да ћемо до поласка у Словенију одлучити да ли иду или остају - додао је Јанковић.

Авдукић: Имам понуде

Асмир Авдукић је нагласио да у овом тренутку има неколико понуда, али да још не размишља о новој средини.

- Разишли смо се коректно, а наредних дана ћемо видјети шта и како даље - нагласио је Авдукић.

Горан Галешић имао је понуде посљедњих дана из Словеније, са Малте и Кипра, али је чекао расплет ситуације са Борцем.

- Има и нових понуда и сигурно је да неће бити никакав проблем да пронађем нови ангажман - истакао је Галешић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана