Slovački rebus otvara vrata raja

Glas Srpske
Slovački rebus otvara vrata raja

Beograd - Protivnik Crvene zvezde u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona biće pobjednik dvomeča Salcburg - Škendija, ali do predvorja raja potrebno je da “crveno-bijeli” večeras (20.30) naprave što bolji rezultat protiv Spartaka iz Trnave.

Iako svi maštaju o Ligi šampiona, primarni cilj Crvene zvezde je plasman u grupnu fazu Lige Evrope, pa je u tom kontekstu večerašnji meč najvažniji, jer eliminacija šampiona Slovačke automatski znači ulazak u grupnu fazu drugog po jačini evropskog takmičenja. Za takav rasplet Zvezda ima i popravni, jer bi u slučaju ispadanja od Spartaka u plej-ofu za Ligu Evrope igrala protiv boljeg iz duela Olimpija - Helsinki. Ipak, utisak je da se protiv najbolje ekipe Slovačke može igrati, odnosno da je Zvezda favorit, što jasno govore i kladionice. Međutim, trener Vladan Milojević gleda situaciju drugim očima i ne smatra da je njegov tim favorit.

- Ne slažem se da smo favoriti. Na ovom putu imamo protivnika koji je pokazao da je na papiru možda bio slabiji od Legije, ali su apsolutno dominirali u obe utakmice. Radi se o dobroj ekipi, dobro selektovanoj. Odlično su vođeni i vidi se šta on hoće od prvog do 90 minuta. Šampion Slovačke iziskuje veliki respekt, ali ćemo se adekvatno spremiti. Ovom prilikom bih pozvao navijače da podrže momke protiv jake ekipe - rekao je Milojević.

Spartak je prije eliminacije Legije u dva tijesna meča izbacio Zrinjski igrajući poprilično defanzivno. Strateg “crveno-bijelih” nije se složio da su defanzivno orijentisani.

- Imaju jak presing, očigledno se vidi da jako dobro skreniraju protivnika. Imaju brze tranzicije, ekipa savremenog fudbala, imaju sve ono čemu svi težimo, a to su fizički dobri i brzi igrači... Sa načinom i stilom igre mislim da ćemo videti ekipu koju “Marakana” nije dugo videla - kazao je Milojević.

O sastavu Zvezde nema previše dilema, golman, defanzivna linija i sredina terena uglavnom su standardni, dok je pitanje da li će u napadu šansu dobiti Nikola Stojiljković ili će “lažnu” devetku igrati El Fardu Ben, odnosno Nemanja Milić.

Bez riječi o plej-ofu

Jasno je da je Salcburg veliki favorit u dvomeču sa Škendijom i da Austrijanci dolaze na stadion “Rajko Mitić” 21. avgusta, pod uslovom da Zvezda riješi slovački rebus. Milojević naravno nije htio da kaže ni riječ o potencijalnom rivalu, ali se može reći da je Zvezda mogla bolje, ali i lošije da prođe. Salcburg je prošle sezone dogurao do polufinala Lige Evrope, ima ekipu koja dugo igra zajedno, ali redovno posrće u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Prošle sezone na put im se ispriječila Rijeka, a pretprošle zagrebački Dinamo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana