Дарко Брашанац, фудбалер Леганеса: за Глас Српске: Нема ништа љепше него утишати Бернабеу

Иван Драгичевић
Дарко Брашанац, фудбалер Леганеса: за Глас Српске: Нема ништа љепше него утишати Бернабеу

Леганес - Највећи успјех у клупској историји остварио је Леганес пласманом у полуфинале Купа краља до којег су дошли преко мадридског Реала. Мали шпански клуб на "Бернабеуу" је надокнадио минус из првог меча и славио са 2:1, а цијели сусрет одиграо је Дарко Брашанац.

У Шпанију је дошао баш због оваквих утакмица и сада је доживио велику срећу да буде дио клупске историје. Брашанац је одрадио велики посао на средини терена, а заједно са саиграчима је можда потписао отказ Зинедину Зидану.

- Куп је веома значајан у Шпанији, све екипе играју са најјачим саставом. И Реал је против нас изашао са већином играча из прве поставе па је успех још већи због тога. Лепо је утишати "Бернабеу", победити Реал у Мадриду је ненормалан успех. Навијачи су нас поздравили на стадиону, а затим дочекали у спортском центру. Можда извучемо Барселону у полуфиналу иако то не бих волео, јер ћемо покушати да освојимо Куп - рекао је Брашанац за "Глас Српске".

У Леганесу игра као позајмљени играч Бетиса, па је послије утакмице тјешио бившег саиграча са "Виљамарина" Данија Себаљоса који сада носи дрес "краљевског" клуба.

- Имао сам двије везане повреде које су ме одвојиле од терена на два месеца. Осим тога је све у реду, имамо утакмице на свака три дана, тако да је много мечева у питању. Није могуће да у таквом ритму играч наступи у сваком мечу, али сам углавном стартер. Леганес је одличан клуб, здрава средина и сви су добри према мени. Срећан сам што сам дио тима у овом тренутку када се пише историја - додао је Брашанац.

Утисак је да му шпански стил фудбала савршено одговара, али се изненадио чврстином пошто је очекивао да игра није базирана на физичком аспекту.

- Не могу да причам о другим лигама и упоређујем са Шпанијом. Доста чврстих тимова игра у лиги, попут нас, Ђироне или Еибара. То ме мало изненадило, физички је веома захтевно. Утакмице су динамичне, могу рећи да је Шпанија вероватно најјача лига у Европи и дај боже да што дуже останем овде - рекао је Брашанац.

Честитке Партизану

Брашанац није успио да са Партизаном презими у Европи, што су "црно-бијели" успјели ове сезоне.

- Пратио сам све утакмице, направљен је велики успех, јер знам колико је тешко проћи групу у Лиги Европе. Жалим што нисам успео да постигнем тај резултат са Партизаном, али сам као навијач пресрећан. Остварио сам многе снове са Партизаном, после неког времена човек се засити једне средине и дође време за промену. Шпанија је такође била испуњење сна и овде ми остаје свакодневно доказивање - рекао је Брашанац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана