Sa čime se najbolje kombinuje jaje na oko?

Tportal
Sa čime se najbolje kombinuje jaje na oko?

U kombinaciji sa određenim namirnicama, obično jaje na oko može postati pravi gurmanluk.

Ako vam je jaje na oko jedno od omiljenih jela, upotpunite ga određenim namirnicama i uživajte u pravoj gozbi.

Salata s jajetom na oko

Ne samo da će salata izgledati odlično kada stavite jaje na vrh, već ćete odmah dobiti neku vrstu prelivačim probijete žumance. Probajte kombinovati klasičnu zelenu salatu i pečeno jaje na oko.

Kombinacija s tjesteninom

Volite jaja i volite špagete? Pa, spojite to s povrćem i začinite malo život odličnim jelom, piše thekitchn.com. Povrće može biti sirovo ili kuvano, a birajte ga po želji. Jaje, naravno, ide na vrh.

Pica

Postoje namirnice koje se ne stavljaju na picu, ali jaje srećom nije na toj listi. Sve što trebate učiniti je staviti nekoliko jaja na picu prije nego što je stavite u rernu. Iznenađenje na tanjiru će biti jednostavno savršeno - bijelance hruskavo, a žumance mekano i ukusno.

I kelj je u igri

Lisnato zeleno povrće idealno je za kombinaciju s jajima. Odličan primjer je kelj na koji možete staviti jaje i prepustiti se fuziji ukusa. Kelj možete prepržiti s malo slanine na maslinovom ulju i luku pa dodati jaje.

Tost

Jaje na tostu je uobičajena kombinacija, ali zašto komplikovati kada su najbolje stvari ponekad vrlo jednostavne? Jaje na oko pa još na na hrskavom tostu ne može biti greška, posebno ako dodate koju krišku paradajza, pečeni pasulj ili sir.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana