Najbolje palačinke na svijetu, po receptu čuvenog francuskog kuvara: Mekane kao pamuk, a trik je u mlijeku

GS
Foto: Ilustracija

Čuveni francuski kuvar Pjer Erme po mnogima je nedvosmisleno najbolji poslastičar na svijetu koji pravi najljepše palačinke, a trik je u tome što prvo zagrije mlijeko pa tek onda dodaje sve sastojke.

Tako se bolje povežu, a tijesto je mekano i prozračno. Palačinke možete služiti uz slatke ili slane namaze.

Sastojci:

200 g brašna

50 g šećera

500 ml mlijeka

1 mahuna vanile

5 jaja

kora četvrtine limuna

kora narandže

10 ml ruma

100 g putera

Priprema:

Mlijeko zagrijte do ključanja pa dodajte struganu mahunu vanile i ostavite sa strane 30 minuta da se mlijeko aromatizuje. Kad se mlijeko ohladi, procijedite ga. Za to vrijeme otopite puter i ostavite da se ohladi. Sitno narendajte koru limuna i narandže i dodajte šećer.

U činiju prosijte brašno, dodajte šećer i napravite udubljenje u koje ćete dodati jaja koja ste prethodno umutili s mlijekom. Mutivnicom izmiješajte tečne i suve sastojke dok ne dobijete glatku smjesu.

Kad dobijete glatku smjesu dodajte otopljeni puter i rum te ostavite da odstoji najmanje četiri sata. Zagrijte tiganj i počnite peći palačinke. Nemojte ih okretati prije nego što su na dnu potpuno pečene.

 

Poslužite ih uz džem, namaz ili otopljeni čokoladu, sezonsko voće ili orašaste plodove i poslužite dok su još tople, prenosi Kurir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana