Са чиме се најбоље комбинује јаје на око?

Tportal
Са чиме се најбоље комбинује јаје на око?

У комбинацији са одређеним намирницама, обично јаје на око може постати прави гурманлук.

Ако вам је јаје на око једно од омиљених јела, употпуните га одређеним намирницама и уживајте у правој гозби.

Салата с јајетом на око

Не само да ће салата изгледати одлично када ставите јаје на врх, већ ћете одмах добити неку врсту преливачим пробијете жуманце. Пробајте комбиновати класичну зелену салату и печено јаје на око.

Комбинација с тjестенином

Волите јаја и волите шпагете? Па, спојите то с поврћем и зачините мало живот одличним јелом, пише thekitchn.com. Поврће може бити сирово или кувано, а бирајте га по жељи. Јаје, наравно, иде на врх.

Пица

Постоје намирнице које се не стављају на пицу, али јаје срећом није на тој листи. Све што требате учинити је ставити неколико јаја на пицу прије него што је ставите у рерну. Изненађење на тањиру ће бити једноставно савршено - бијеланце хрускаво, а жуманце мекано и укусно.

И кељ је у игри

Лиснато зелено поврће идеално је за комбинацију с јајима. Одличан примјер је кељ на који можете ставити јаје и препустити се фузији укуса. Кељ можете препржити с мало сланине на маслиновом уљу и луку па додати јаје.

Тост

Јаје на тосту је уобичајена комбинација, али зашто компликовати када су најбоље ствари понекад врло једноставне? Јаје на око па још на на хрскавом тосту не може бити грешка, посебно ако додате коју кришку парадајза, печени пасуљ или сир.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана