Dubai: Zlato onima koji su najviše smršali

Tanjug
Dubai: Zlato onima koji su najviše smršali

Vlasti Dubai podijelile su 2,8 miliona dirhama (763.000 dolara) u zlatu učesnicima kampanje mršavljenja, koju je ovaj emirat pokrenuo ovog ljeta u borbi protiv gojaznosti.

Ahmad al-Šeik, 27-godišnji arhitekta iz Sirije, koji je smršao čak 26 kilograma, osvojio je glavnu nagradu - 63 grama zlata, vrednih 10.000 dirhama, koja mu je uručena juče.

Šeik, koji je na početku takmičenja težio 146 kilograma, bio je jedan od 2.648 dobitnika "nagrade u zlatu" u ukupnom iznosu od 16,82 kilograma.

"Uključio sam se u kampanju sa 15 dana zakašnjenja. U početku sam bio zabrinut, misleći da sam propustio puno vremena u odnosu na druge takmičare", izjavio je mladi Sirijac za list Golf News.

Drugo i treće mjesto zauzele su osobe koje su izgubile 23, odnosno 22 kilograma. List navodi da su svi učesnici, koji su smršali najmanje pet kilograma, dobili po dva grama zlata za svaki izgubljeni kilogram, dok su oni koji su smršali preko 10 kilograma dobili po tri grama žutog metala.

Tokom Ramazana, vjernici se suzdržavaju od jela, pića i pušenja tokom dana, od svitanja pa sve do zalaska sunca. Većina, međutim, nadoknađuje propušteno tokom noći, uprkos upozorenjima da pretjerivanje može da naškodi zdravlju. Mnoge zalivske zemlje se trude da smanje broj gojaznih među stanovništvom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana