Дубаи: Злато онима који су највише смршали

Танјуг
Дубаи: Злато онима који су највише смршали

Власти Дубаи подијелиле су 2,8 милиона дирхама (763.000 долара) у злату учесницима кампање мршављења, коју је овај емират покренуо овог љета у борби против гојазности.

Ахмад ал-Шеик, 27-годишњи архитекта из Сирије, који је смршао чак 26 килограма, освојио је главну награду - 63 грама злата, вредних 10.000 дирхама, која му је уручена јуче.

Шеик, који је на почетку такмичења тежио 146 килограма, био је један од 2.648 добитника "награде у злату" у укупном износу од 16,82 килограма.

"Укључио сам се у кампању са 15 дана закашњења. У почетку сам био забринут, мислећи да сам пропустио пуно времена у односу на друге такмичаре", изјавио је млади Сиријац за лист Golf News.

Друго и треће мjесто заузеле су особе које су изгубиле 23, односно 22 килограма. Лист наводи да су сви учесници, који су смршали најмање пет килограма, добили по два грама злата за сваки изгубљени килограм, док су они који су смршали преко 10 килограма добили по три грама жутог метала.

Током Рамазана, вjерници се суздржавају од јела, пића и пушења током дана, од свитања па све до заласка сунца. Већина, међутим, надокнађује пропуштено током ноћи, упркос упозорењима да претjеривање може да нашкоди здрављу. Многе заливске земље се труде да смање број гојазних међу становништвом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана