Zverev igrao u transu i "srušio" Nadala

Srna
Zverev igrao u transu i "srušio" Nadala

Njemački teniser Aleksandar Zverev savladao je Rafaela Nadala sa 2:0 (6:2, 6:4) u prvom kolu grupe "Andre Agasi" na Završnom Mastersu u Londonu.

Zverev je odigrao fenomenalan meč, možda i najbolji u sezoni i za sat i 25 minuta igre nadigrao "Bika sa Majorke".

Podatak da Nadal nije imao nijednu brejk loptu na meču dovoljno govori kakvu je partiju pružio Španac.

Sedmom teniseru svijeta sve je polazilo za rukom, posebno dobro su ga služili forhend i servis, a duel je završio sa 20 vinera, odnosno 11 as udaraca.

Sa druge strane, prvi igrač svijeta, koji je u London došao sa blagom povredom, dosta se mučio, naročito sa početnim udarcem, a u više navrata protivnikom ritern je išao većom brzinom od njegovog servisa.

Nadal je imao znatno većih broj neiznuđenih grešaka nego vinera (19-12), a od samog starta meča vidjelo se da ovo neće biti najbolje veče za njega.

Nakon prva četiri gema bez brejka, uslijedio je blickrig Nijemca. Dva puta je oduzeo servis favorizovanom protivniku i rutinski osvojio prvi set sa 6:2.

Zverev nije želio da povuče "kočnicu" i u istom ritmu je nastavio da "melje" Nadala u drugom setu, napravio brejk koji je uspio da sačuva sve do kraja meča.

Nadal je pokušavao da se vrati, ali sve što je uspijevao da uradi bilo je da u nekoliko navrata dođe do 30:30 na servis Zvereva, tako da će šansu za prvi trijumf morati da potraži u srijedu.

Zvanični raspored još uvijek nije izašao, a pretpostavlja se da će snage u 2. kolu odmjeriti Nadal i Medvedev, odnosno Cicipas i Zverev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana