Srpski odbojkaši danas protiv Poljaka igraju za bronzu na EP

Srna, Tanjug
Srpski odbojkaši danas protiv Poljaka igraju za bronzu na EP

KATOVICE - Odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je sinoć u polufinalnom meču od ekipe Italije i 3:1 i danas će se boriti za bronzanu medalju i to protiv domaćina turnira selekcije Poljske.

Selektor reprezentacije Slobodan Kovač nakon sinoćnjeg meča sa Italijom konstatovao je da je mlada ekipa suparnika bila mnogo motivisanija u duelu, te da je srpski tim, iako je poveo na početku, potom propustio nekoliko šansi da načini preokret.

Govoreći o predstojećem duelu iz srpskog tima kažu da je na prvenstvu bila velika konkurencija, a da će predstojeći meč bitu svakako težak.
Srbija je do polufinala došla kao drugoplasirana iz grupe A, da bi u nokaut fazi eliminisala Tursku, a potom rutinski savladala Holandiju.
Italija je bila prva u Grupi B, da bi onda sa po 3:0 bila bolja od Bugarske i Njemačke.

Italija će u finalu igrati protiv Slovenije.

U drugom polufinalu Slovenija je savladala Poljsku rezultatom 3:0 u setovima (25:17, 30:32, 16:25, 35:37).

-Nije dobro što je to ovako, ali opet treba da se igra. Protiv Poljaka, domaćina, pred punom dvoranom, oba tima su umorna, već smo jednom igrali protiv njih na turniru, ali mora da prevlada volja i želja za osvajanjem medalje – inaglašava Kovač.
Dodao je da bi, da je prvi set završen u korist srpskog tima vjerovatno drugačije pričali.

-Ali, ova mlada ekipa je više od nas želela pobedu i mislim da su igrali stvarno dobro. Umesto da krenemo četvrti set mnogo pozitivnije, krenuli smo sa 5:0 za protivnika, oni su dobili krila i priča je završena. Šteta, mislim da smo mogli da igramo mnogo bolje kao tim, ali nismo mogli, da li zato što nam to protivnik nije dozvolio ili zato što nije bilo dobro veče, ali u svakom slučaju komplimenti za Italiju, za ovu mladu Italiju - istakao je Kovač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana