Juventus pod istragom zbog transfera igrača

Srna
Juventus pod istragom zbog transfera igrača

MILANO - Italijanska policija izvršila je raciju u kancelarijama Fudbalskog kluba Juventus u Torinu i Milanu u okviru istrage o transferima igrača.

Pričalo se da su ugovor od 113 miliona dolara, kao i Ronaldove visoke plate iscrpile klupsku kasu, a situacija se drastično pogoršala nakon što su zbog pandemije virusa korona otkazani svi masovni događaji.

Istraga će utvrditi da li su šefovi Juventusa davali lažne informacije investitorima, ispostavljali fakture za nepostojeće transfere, kao i da li su preuveličavali cijene transfera.

Neki od transfera su u prošlosti izazvali čuđenje – prelazak Miralema Pjanića u Barselonu za 67,9 miliona dolara 2020. godine u zamjenu za brazilskog vezistu Artura Mela zbunio je sportske stručnjake.

Oni su tvrdili da Pjanić iz BiH, koji je tada imao 30 godina, nije vrijedan skoro 70 miliona dolara s obzirom na njegove godine i formu.

Šest zvaničnika je pod istragom, uključujući predsjednika kluba Andreu Anjelija, bivšu klupsku zvijezdu Pavela Nedveda, koji je sada potpredsjednik Juventusa, i bivšeg sportskog direktora Fabija Paratičija, sada generalnog direktora Totenhem Hotspura.

Prema pisanju medija, biće veoma teško dokazati zlu namjeru, jer klubovi različito vrednuju igrače, ali ako bude proglašen krivim, Juventus bi mogao da dobije velike kazne ili da mu se odbiju bodovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana