Džimi Batler ruši stereotipe o hip-hopu u košarci

b92
Foto: instagram

Zvezda Majami Hita Džimi Batler okušaće se, kao i mnoge njegove kolege, u muzici. Međutim, dok se većina košarkaša bavi hip-hopom, Batler će snimiti kantri album.

Batler je odavno poznat prema afinitetu prema tom muzičkom žanru, koji je zapravo američki folk, a sada priprema lični nastup.

"Ne mogu da pobjegnem od toga, koliko god se trudio. Ja sam kantri u srži", rekao je košarkaš Miamija misleći prvenstveno na svoje "seljačko" odrastanje u Teksasu, ali i na muzički ukus koji je razvio sasvim slučajno dok je bio na univerzitetu.

"Zaista volim kantri muziku. Zapravo, baš radim na kantri albumu i u ponedeljak idemo u Nešvil na jedan dan da napišemo još nekoliko pjesama", najavio je Batler, koji je poznat po tome što suigrače u svlačionici maltretira puštanjem takve muzike.

A sve je počelo kao šala na univerzitetu Market.

"Na mojoj posljednjoj godini svi su u svlačionici slušali muziku na slušalicama koje tada još nisu bile bežične, imale su debelu žicu i bile nepodnošljivo glasne. Niko ih nije stavljao na glavu pa se moglo čuti sve šta su slušali – Lil Vejn, Jang Džizi, Viz Kalifa", prisjetio se Batler.

Niko se nije obazirao na njegove pritužbe da im slušalice služe kao zvučnici, pa ih je za osvetu odlučio provocirati.

"Guglao sam koja je naj kantri pesma koja postoji. Izbacilo mi je tri, a prva koju sam video bila je "Don't Take the Girl" Tima Mekgrua, pa sam je skinuo. Pre sledeće utakmice tako sam stavio slušalice i raspalio".

Baš kao što je očekivao, saigračima se nimalo nisu svideli zvukovi koji su dolazili iz Batlerovih slušalica, ali sasvim neočekivano, njemu jesu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana