Bajern slomio otpor Olimpijakosa, Juventus do pobjede u 93. minutu

B92
Bajern slomio otpor Olimpijakosa, Juventus do pobjede u 93. minutu

Fudbaleri minhenskog Bajerna rezultatom 2:0 pobjedili su Olimpijakos na svom stadionu i upisali 4. pobjedu u Ligi šampiona.

U prvom poluvremenu nije bilo previše zanimljivosti, iako je Bajern bio taj koji je konstantno pritiskao i napadao.

Sa, golman Olimpijakosa, bio je najzapaženiji fudbaler sa velikim brojem kvalitetnih odbrana koje su čuvale loptu van mreže. Nizale su se prilike za Milera, Levandovskog, Komana i ostale, ali se sve na prilikama i završilo.

Preko Ranđelovića je Olimpijakos uspio da zapreti u dva navrata, ali je njegov udarac bio neprecizan i završio je iza gola.

Pred sam kraj prvih 45 minuta, Koman je slalomom ušao u kazneni prostor Olimpijakosa, ali je njegov udarac Sa uspješno odbranio. Nekoliko minuta kasnije, poslije kornera za Bajern, lopta je pogodila El Hamdauija u rame i pogodila stativu, ali u gol nije išla pa se rezultat ponovo nije promjenio.

U istom stilu je počelo i drugo poluvrijeme. Bajern je napadao, a Olimpijakos se branio. Imali su gosti jednu priliku iz polu kontre, ali je Kamarin udarac završio pored gola.

U 69. minutu utakmice, sve se promjenilo. Robert Levandovski je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme, postigavši pogodak desnom nogom uz desnu stativu doveo je Bajern u vođstvo i umirio mnogobrojnu publiku na “Alijanc Areni”.

Tek dva minuta kasnije, Koman i Gnabri su kreirali novu šansu, ali su milimetri nedostajali da lopta završi u mreži. U 88. minutu u igru je ušao Ivan Perišić umjesto Serža Gnabrija i poslije nepunih 60 sekundi uspio da postigne pogodak i riješi pitanje pobjednika, kada je na semaforu pisalo 2:0.

Fudbaleri Juventusa uspeli su golom Koste u 93. minutu utakmice da dođu do pobjede na teškom gostovanju Lokomotivi u Moskvi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana