Željezničar odolio u Krupi

Siniša Kotaraš
Željezničar odolio u Krupi

Banjaluka - Već prvo kolo nove sezone Prve lige Republike Srpske pokazalo je da favoriti ne mogu uvijek da računaju na sigurne bodove. Prošlogodišnji premijerligaš Krupa bila je izraziti favorit u meču sa drastično podmlađenim Željezničarem, a kako se meč igrao u kanjonu Vrbasa, sve osim sigurne pobjede izabranika Zorana Marića računalo se kao veliko iznenađenje.

I iznenađenje se i dogodilo, tim sa banjalučkog “Predgrađa” odolio je svim napadima domaćina i na kraju i više nego zasluženo osvojio bod - 0:0.

Istina, Krupa je imala više od igre, ubjedljiv posjed lopte i prilika, ali nijedna od njih nije bila ona iz ranga zicera, tako da odbrani gostiju, na čelu sa golmanom Asmirom Avdukićem, nije bilo teško da neutralizuje sve pokušaje domaćih fudbalera.

-  Tačno je da je Krupa bila apsolutni favorit, ali to nisu uspjeli da dokažu i na terenu. Mi smo uspjeli da adekvatno odreagujemo na igru domaćina i odigramo onako kako sam i priželjkivao. Nastojali smo i u dobroj mjeri uspjeli da pokvarimo igru tamo gdje su oni najjači. Istina, Krupa je imala posjed lope, stvorili su nam pet ili šest prilika... Sa druge strane, mi smo pokušavali da napravimo nešto više iz kontri i imali smo jednu kolosalnu šansu kada je Srđan Ružičić izašao sam ispred njihovog golmana, zaobišao ga i poslao loptu u praznu mrežu, ali je neko od odbrambenih fudbalera Krupe uspio da je izbaci u polje. U svakom slučaju, ovo je bod podstreka, jer smo pokazali da možemo da igramo protiv najboljih. Podmlađena ekipa će oscilirati, u to nema sumnje, ali sam siguran u njihovu budućnost - rekao je trener Željezničara Zoran Ćurguz.

Sa druge strane, u taboru Krupe razočarenje rezultatom, ali trener Zoran Marić kaže kako nema šta da zamjeri svojim izabranicima.

- Nismo planirali ovakav rasplet, ali i to se dešava. Igračima nemam šta da zamerim, jednostavno, nismo bili na potrebnom nivou. Sa druge strane, Željezničar se organizovano branio i disciplinovano stajao iza lopte. Posed lopte koji je bio ubedljivo na našoj strani, sam po sebi ne znači ništa ako nema golova i zato moramo još više da radimo. Veoma je teško očekivati da neko pobedi sve utakmice, kiks se uvek može desiti i ako je već morao da se dogodi, bolje da je došao sada nego kada se bude odlučivalo o vrhu. Nastavljamo da radimo, da ispravimo sve greške i da se pripremimo za gostovanje u Brčkom, gde je teren uži nego naš - naglasio je Marić.

U drugom kolu Prve lige Republike Srpske koje je na rasporedu u subotu, 17. avgusta, sastaju se: Kozara - Tekstilac, Željezničar ST - Sloga, Jedinstvo - Krupa, Slavija - Rudar Prijedor, Alfa Modriča - Podrinje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana