U subotu maraton na ”Stazama Branka Ćopića”

Srna
Foto: Srna

NOVI GRAD - Maraton "Stazama Branka Ćopića" biće održan u subotu 28. maja, na području Krupe na Uni i Novog Grada, a učestvovaće trkači iz devet zemalja, rekao je Srni predsjednik Atletskog kluba "Sloboda" Dado Džinić.

"Za maratonsku trku na stazi od 42,2 kilometra prijavljeno je 60 učesnika, a za polumaraton na 21,1 kilometar 120 učesnika", rekao je Džinić i dodao da će biti organizovana i Trka građana.

Limit za maratonsku trku je šest časova, polumaraton četiri časa i za Trku građana jedan čas.

On je dodao da će sutra od 19.00 časova u sportskoj dvorani početi podjela startnih paketa za učesnike 10. maratona. Startne pakete sutra će preuzeti učesnici koji u Novi Grad dolaze ranije, kao i sami Novljani, a ostali na dan maratona do 7.30 časova.

Džinić je rekao da autobus sa učesnicima maratona iz Novog Grada polazi za Hašane u subotu u 7.30 časova, a maraton počinje u 9.00 časova.

Autobus koji vozi učesnike polumaratona do Rađenovića mosta polazi u 9.00 časova, a polumaraton počinje u 10.00 časova.

"Maratonce će u Hašanima pozdraviti načelnik opštine Krupa na Uni Mladen Kljajić, a u Novom Gradu će manifestacija biti zvanično otvorena u 10.45 časova. Nakon toga, u 11.00 časova počinje Trka građana na pet kilometara", precizirao je Džinić.

On je napomenuo da su prijave za Trku građana otvorene do subote, pola časa prije početka trke.

Džinić je istakao da će, uz nadležne službe, ovu manifestaciju podržati i volonteri koji su angažovani na 12 okrepnih stanica.

"Manifestacija je zahtjevna za organizaciju s obzirom na to da se održava na području dvije opštine, Krupa na Uni i Novi Grad. Obje opštine uključene su u organizaciju", rekao je Džinić.

Proglašenje pobjednika Trke građana je u 12.00 časova, a proglašenje pobjednika maratona i polumaratona od 13.30 časova.

Ranije je horizontalnim oznakama obilježena staza od Hašana, rodnog mjesta književnika Branka Ćopića u opštini Krupa na Uni do Trga Mladena Oljače u Novom Gradu.

Za učesnike maratona i polumaratona obezbijeđeno je energetsko piće i ručak.

Maraton "Stazama Branka Ćopića" organizuju opština Novi Grad, Atletski klub "Sloboda" te opština Krupa na Uni. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana