Trener Radnika Vlado Jagodić poslije četvrtog uzastopnog poraza: Ne razmišljam o odlasku

Darko Pašagić
Trener Radnika Vlado Jagodić poslije četvrtog uzastopnog poraza: Ne razmišljam o odlasku

BIJELjINA - Iako je prije susreta šef stručnog štaba Radnika Vlado Jagodić najavljivao da je pobjeda jedini izbor u duelu sa Širokim Brijegom, to ne samo da se nije desilo već su se gosti u Hercegovinu vratili sa cijelim plijenom - 1:2.

 

Ovo je treneru Bijeljinaca bio četvrti uzastopni poraz, a svoj revolt je pokazala i navijačka grupa Radnika “Incident” transparentom “Vlado, još si tu?”. Navijači su mu u nekoliko navrata skandirali da je vrijeme da ode, ali iskusni stručnjak nema namjeru da ih posluša. 

- Imaju oni pravo da skandiraju, ali bolje da bodre svoju ekipu. Imaju pravo da traže šta hoće, ali niko se od njih ne pita kako smo mi krenuli u sezonu. Nemaju pravo da me vrijeđaju i psuju moju porodicu. Svjestan sam situacije, ali ne mogu oprostiti prijetnje igračima i prekidanje treninga pred put u Tuzlu. O tome se ćutalo zbog mira u kući, ali je to imalo posljedice po igrače. A zna se ko postavlja i smjenjuje trenera - rekao je Jagodić.

Osvrnuo se i na samu utakmicu.

- Malo je jedan gol protiv ovakvog Širokog Brijega. Prvo poluvrijeme bilo je totalni podbačaj i sramota me tih prvih 45 minuta. Igramo veoma važnu utakmicu, a igramo bez energije i žara i sa samo pet prekršaja u prvom dijelu. Da su moji fudbaleri igrali u prvom poluvremenu kao u drugom, sve bi bilo drugačije. Teška situacija. Možda smo mogli biti malo mirniji u nekim situacijama na 1:2, ali smo izgubili zbog lošeg prvog dijela - dodao je Jagodić.

Prvo poluvrijeme u potpunosti je pripalo gostima, koji su poveli u 12. minutu. Bio je to brz kontranapad po desnoj strani, koji je započeo Kristijan Medić, a završio prvim golom u sezoni Marijan Ćavar. U 24. minutu Bojan Marković je propustio veliku priliku za izjednačenje, a kazna za ovaj promašaj stigla je samo tri minuta kasnije. Ponovo brz kontranapad po desnoj strani, a ovog puta akciju je započeo Daniel Lukić. Odlično je centrirao, a Filip Brekalo je lijepo zahvatio loptu i savladao Azura Aljkanovića. U nastavku susreta Radnik je bio bolji, ali osim utješnog pogotka Kenana Šarića, koji je zaigrao prvi put poslije povrede, nije uspio ništa više.

Do važnih bodova u bici za opstanak došlo je Posušje, koje je na stadionu “Mokri Dolac” savladalo Željezničar sa 2:0 golovima Luke Lučića u 21. i Dominika Begića u 85. minutu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana