Trener Igokee Dragan Bajić nezadovoljan igrom svoje ekipe: Defanziva naš najveći problem

Milan Zubović
Trener Igokee Dragan Bajić nezadovoljan igrom svoje ekipe: Defanziva naš najveći problem

LAKTAŠI - Desetkovana ekipa Igokee imala je sjajnu priliku da pobjedom započne nastup u novoj sezoni ABA lige, ali je doživjela poraz na svom terenu od Mornara rezultatom 83:91.

Trener ekipe iz Republike Srpske nije mogao da računa na povrijeđene Darka Talića i Stefana Đorđevića, bolesnog Marka Jošila, dok Kosta Kondić, Brajant Kraford i Kendrik Rej još nisu dovoljno uigrani nakon povratka u trenažni proces. I pred ovu utakmicu bilo je jasno da će trener Dragan Bajić ekipu morati da uigrava na takmičarskim mečevima jer na prijateljskim tokom priprema nije imao sve igrače na raspolaganju.

- Prvo kolo donosi dozu pritiska, pogotovo domaćoj ekipi i samo prošle sezone pobijedili smo u prvom kolu na domaćem terenu. Eto, ponovo smo poraženi. U prvom poluvremenu izgledali smo dobro, pogotovo defanzivno. Primili smo neke lake poene u završnici poluvremena, ali deset poena prednosti za ovakav tim trebalo bi da bude dovoljno da privedemo utakmicu kraju - rekao je Bajić.

Naglasio je kako je mnogo faktora uticalo da izgube utakmicu iako su na poluvremenu vodili sa deset poena razlike.

- Pred utakmicu nisam htio da kukam i tražim alibi, ali posljednja tri dana sam trenirao sa sedam igrača.

Jošilo je završio na infuziji zbog stomačnog virusa, Mario Nakić nije trenirao tri dana zbog stomačnog virusa, ali je stisnuo zube. Dešon Stivens je obnovio povredu iz Opatije, ali je i on stisnuo zube iako tri dana nije trenirao. Znamo da Kraford i Kondić nisu igrači u formi u kakvoj bi trebalo da budu, s tim što je Kraford u napadu veoma dobro odigrao. Osjetio se pad u drugom poluvremenu kada je organizacija u napadu u pitanju - istakao je Bajić.

Prema njegovim riječima, najveći problem bila je odbrana u kojoj nisu imali rješenje za Derona Rasela. Amerikanac je zatrpao koš Igosa, postigavši 41 poena od čega je 27 došlo iza linije za tri poena.

- Najveći problem bila je defanziva. Rasel je pokazao tokom priprema da ima kvalitet, odigrao je maestralnu utakmicu i pogodio dosta teških šuteva. Znam šta sam sugerisao svojim igračima kada je u pitanju prodor i njega i Mihailovića, ali nismo imali prave reakcije da ih pokušamo zaustaviti. Kada su se vratili u egal, bili su puni samopouzdanja - rekao je Bajić.

Njegovu ekipu već u srijedu očekuje gostujući susret prvog kola Lige šampiona sa Bahčešehirom u Istanbulu, dok će narednog vikenda gostovati Megi koju vodi skorašnji Bajićev pomoćnik Marko Barać.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana