Rukometni klubovi iz Srpske muku muče sa budžetima

G.S.
Rukometni klubovi iz Srpske muku muče sa budžetima

BANjALUKA - Predstavnici Rukometnog saveza Republike Srpske nisu juče učestvovali na sastanku Upravnog odbora RS BiH, čime je kriza u rukometu dodatno produbljena.

Razlog neodlaska u Sarajevo leži u činjenici da je trenutni predsjednik RS BiH Slobodan Zadro, prema riječima prvog čovjeka RSRS Marinka Umičevića, nastavio sa podvalama i krajnjim nepoštovanjem Rukometnog saveza Republike Srpske i njegovih predstavnika na nivou BiH.

Da stvar bude gora, ni situacija u samoj RS nije u posljednje vrijeme bolja, klubovi se susreću sa velikim finansijskim problemima i zato i ne čudi serija otkaza kada su u pitanju nastupi u Premijer ligi. O tome se raspravljalo na vanrednoj sjednici UO RSRS, na kojoj je do sada standardni premijerligaš Leotar najavio odustajanje od najvišeg ranga takmičenja.

- Finansijska situacija je i više nego teška i to je jedini razlog našeg razmišljanja da odustanemo od Premijer lige. Raduje me što imamo podršku saveza, koji je izrazio spremnost da nam pomogne. Ukoliko dobijemo i podršku Vlade Republike Srpske, a vjerujem da hoćemo, onda ćemo nastaviti da igramo u rangu u kojem smo bili i do sada - istakao je predsjednik Leotara Vladan Šegrt.

Prije Leotara, i ŽRK Dubica je objavila da istupa iz Premijer lige, pa je realno da će RSRS ostati bez jednog predstavnika u takmičenju. I prvak muške Prve lige RS Derventa najavila je da neće u Premijer ligu, ali se posljednjih dana pojavila mogućnost da ovaj klub ipak zauzme svoje mjesto među najboljima u BiH.

- Da bismo igrali Premijer ligu, potrebno nam je 120.000 KM, a mi u ovom trenutku nemamo taj novac. Ukoliko nam Vlada RS pomogne, a iskreno vjerujemo da hoće, onda će klupska Skupština promijeniti ranije donesenu odluku - naglasio je sekretar Dervente Brane Đuraš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana