Rukometaši Borca umjereni optimisti pred evropski okršaj sa starim poznanikom: Ritam lomi Besu

Dušan Repija
Rukometaši Borca umjereni optimisti pred evropski okršaj sa starim poznanikom: Ritam lomi Besu

BANjALUKA - Drugu godinu u nizu, a treći put ukupno, rukometaši Borca odmjeriće snage sa Besom Famgas iz Peći, ali će nedjeljni okršaj u “Boriku” (18 časova) biti dosta drugačiji od prošlosezonskog.

Razlog je to što su oba tima znatno promijenila sastav, pa je teško povlačiti paralele. Ekipu iz samoproglašenog Kosova napustila su tri igrača, uključujući i srednjeg beka Haralamposa Maljosa, reprezentativca Grčke oko koga se sve vrtjelo minule sezone. U timu su ostali iskusni Nikola Prce i Jupa Kastriot, ali je ovaj ambiciozni tim doveo adekvatne zamjene. Sa druge strane, Borac je znatno podmladio tim, koji pod komandom Mirka Mikića djeluje odlično na startu nove kampanje. Četiri ubjedljive pobjede u prvenstvu sigurno su dobar vjetar u leđa pred prvo evropsko iskušenje u drugom kolu EHF Evropa kupa.

- Mali problem nam predstavlja nedostatak ovosezonskog video-materijala protivnika. Vidim da im nedostaje nekoliko važnih igrača, kao, uostalom, i kod nas u odnosu na prošlu godinu. Pretpostavljam da će na Prceu i Kastriotu zasnivati napadačku igru, a doveli su i jednog od najboljih igrača njihove lige u prethodnoj deceniji Denisa Terzićija, te dva Crnogorca na krilnim pozicijama. Smatram da nas očekuje vrlo težak dvomeč, ali se koncept naše igre sigurno neće mijenjati. Bez obzira na protivnika, trudićemo se da budemo agresivni i energični u svakom segmentu igre - rekao je Mikić.

Luka Perić bi do meča trebalo da sanira povredu ramena, dok je nastup Nikole Malivojevića pod znakom pitanja. Sa njima ili bez njih, kao što Mikić reče, sistem igre neće biti promijenjen. Čvrsto i agresivno u odbrani, sa insistiranjem na brzoj igri u napadu na nepostavljenu odbranu rivala.

- Da, ove godine nam se na tome zasniva igra. Mlada smo ekipa, poletna i sigurno je u tome naša prednost. Nadam se da oni neće moći ispratiti taj tempo i da ćemo upisati pobjedu, iako neće biti nimalo lako - kazao je krilni rukometaš Vlado Draganić.

Svjesna odluke da podmladi tim, uprava Banjalučana nije postavila nikakve zahtjeve pred ovu sezonu. Pa ipak, ona je krenula kako “crveno-plavi” možda nisu mogli ni da zamisle.

- Odradili smo odlične pripreme, dajemo maksimum i iz treninga u trening se vidi napredak. Bitno je da igramo dobro, a rezultat je pomalo u drugom planu. Naravno, uvijek je lijep osjećaj slaviti, pa se nadam da ćemo se radovati i u nedjelju - zaključio je Draganić.

Revanš utakmica je 24. oktobra u Peći.

Apel navijačima

Ulaznice za prvi evropski ispit Banjalučana ove sezone već su puštene u prodaju, a samo 500 najbržih moći će da se domogne komadića papira koji im garantuje ulazak u dvoranu. Ovakva odluka donesena je zbog “kovid” protokola, te obaveza kluba prema sponzorima. Iz Borca su uputili apel navijačima da navijaju fer i sportski, bez političkih ili drugih parola koje bi mogle mnogo da koštaju “crveno-plave”.

Izviđač na Duklu

Rukometaši Izviđača konačno će se, prvi put poslije 2013. godine, okupati na evropskoj sceni, a u drugom kolu EHF Evropa kupa snage će odmjeriti sa češkim šampionom Duklom. Prvi meč na programu je u subotu od 20 časova u Ljubuškom, a revanš je sedam dana kasnije u Pragu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana