Premijer liga BiH: Siloviti Borac brojao do šest

Dejan Marić
Premijer liga BiH: Siloviti Borac brojao do šest

BANjALUKA - Fudbaleri Borca nisu imali milosti prema Mladosti, koju su u prvom kolu Premijer lige BiH pregazili rezultatom 6:0.

Istina, na epilog utakmice uticala je i činjenica da su gosti u Banjaluku doputovali sa svega pet, šest odrađenih treninga pošto su bili u izolaciji zbog virusa korona. Međutim, to ne umanjuje trijumf razigranih Banjalučana.

Učenici Vlade Jagodića od samog starta su krenuli silovito. I, već u devetom minutu poveli. Štoper Marko Jovanović je “povukao” loptu, sa nekih 25 metara je raspalio po lopti. Ona je na putu do gola zakačila rivala, promijenila smjer i odsjela u mreži.

Igrao se 16. minut kada je kapiten Stojan Vranješ, na asistenciju Jove Lukića, rutinskim udarcem povisio na 2:0.

Za najljepši potez utakmice pobrinuo se Vladan Danilović u 33. minutu. Vezista “crveno-plavih” je na nekih 40 metara “ukrao” loptu. Vidio je da Semir Bukvić nije na gol-liniji, odlučio se na šut i sjajno “poentirao”.

Do odlaska na odmor mrežu gostiju zatresao je i Almedin Ziljkić, a igrao se 44. minut.

U nastavku je Borac povukao ručnu. Nisu domaći po svaku cijenu jurili gol, čekali su svoju šanse, a dvije takve je dočekao Goran Zakarić. Prvo je metu pogodio u 74. minutu, a tačku na i stavio je u 86.

Inače, duel je odigran bez prisustva publike, uz rigorozne mjere koje je propisao Fudbalski savez BiH.

Šolbić podni oostavku

Trener Mladosti Fahrudin Šolbić nikako nije mogao biti zadovoljan, a nakon utakmice u kojoj je njegova ekipa primila šest golova, izjavio je kako daje ostavku na mjesto trenera.

- Čestitao bih Borcu na pobjedi. Pokazali su da imaju kvalitetnu ekipu. Mi smo u velikom problemu, počev od virusa korona, tako da smo u zadnjih desetak dana samo trenirali. Mlada nam je ekipa, 21 godina prosjek, stoper ima svega 17 godina. Morali smo bolje, a ja dajem ostavku. To je moja konačna odluka - poručio je Šolbić nakon susreta.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana