Premijer liga BiH: Šampion “poguran” kroz Tijesno

Dejan Marić
Foto: sportsport.ba

KRUPA NA VRBASU - Fudbaleri Krupe povratak u Premijer ligu BiH pamtiće po porazu od šampiona Sarajeva (0:2), koji je u kanjonu Tijesno imao i vjetar u leđa.

Naime, oba pogotka gostiju bila su i više nego diskutabilna, a “kumovao” im je glavni sudija Mateo Musa.

Igrao se 58. minut kada arbitar iz Čitluka duel Krste Velkoskog i Nikole Mandića nije okarakterisao kao faul, iako je adut Sarajeva u skoku odgurnuo rivala. Mandić je potom u padu udario loptu i poslao je u sopstvenu mrežu.

Još više negodovanja domaćih izazvala je situacija iz 70. minuta. Musa je procijenio da je Igor Makitan igrao rukom u svom kaznenom prostoru, međutim, usporeni snimak je pokazao da nije. To, pak, nije spriječilo sudiju da pokaže na “kreč”, a Makitanu drugi žuti karton i put u svlačionicu. Odgovornost je preuzeo Benjamin Tatar i pogodio za 2:0.

Sa dva gola viška i brojčanom prednošću na terenu, favorit je rutinski priveo kraju meč o kojem će se, bez sumnje, još pričati.

Ovom treba dodati da je utakmica u kanjonu Tijesno počela ceremonijom dodjele medalja i pehara Krupi za šampionsku titulu u Prvoj ligi Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana