Orlovi domaćini memorijalnog turnira “Aco-Prle-Milenko”: U čast velikana banjalučke košarke

Milan Zubović
Orlovi domaćini memorijalnog turnira “Aco-Prle-Milenko”: U čast velikana banjalučke košarke

BANjALUKA - Ženski košarkaški klub Orlovi organizator je petog po redu međunarodnog memorijalnog turnira “Aco-Prle-Milenko”, koji će biti održan u 18. i 19. septembra u banjalučkoj dvorani “Obilićevo”.

U prvom polufinalu trebalo bi da igraju šabačka Zorka i sarajevski Plej of od 17 časova, dok će se u drugom polufinalu sastati domaćin i Čelik iz Zenice (19). Postoji mogućnost da Šapčanke ne dođu na turnir zbog epidemiološke situacije i obaveznog karantina po povratku u Srbiju, a organizator već ima spremnu zamjenu.

- Zbog dobro poznate situacije sa pandemijom ekipe iz Slovenije i Hrvatske nisu mogle da potvrde dolazak, tako da smo pozvali timove iz Srbije i BiH. Nismo željeli da otkažemo turnir jer su to tri velikana zaslužila i zadužila Banjaluku, a samim tim i Republiku Srpsku - rekao je predsjednik kluba Luka Lugonja.

Trener ekipe Dragana Svitlica zadovoljna je pripremnim periodom, u kojem su odigrali jednu utakmicu i pobijedili Konjic.

- Za sada sve ide po planu. Pokriveni smo na svim pozicijama i ekipa je spoj mladosti i iskustva. Ambicije su jasne i želimo da uzmemo trofeje u svim takmičenjima u BiH i tako krunišemo priču koju smo započeli prošle godine kada smo krenuli u ozbiljniji projekat. Cilj u WABA ligi je da budemo što bolje plasirani - istakla je Svitlica.

Posljednje pojačanje banjalučkog tima je Vladinka Erak, koja igra na poziciji centra i posljednju sezonu odigrala je u Konstanci, a tokom karijere nastupala je za Staru Pazovu, Spartak, Vojvodinu, Neftohimik, Čelik, Student Bukurešt, Brašov, Temišvar, Radivoj Korać, Limož i Vrbas.

- Nisam mnogo vremena provela u Banjaluci, ali sam oduševljena sastavom ekipe koja ima kvalitet da se bori za trofeje, kao i veoma dobar plasman u regionalnoj ligi. Svoje znanje pokazaćemo na terenu i jedva čekamo da krenu sva takmičenja, te mogu obećati da ćemo dati sve od sebe da ispunimo ambicije uprave - naglasila je Erakova.

Tri trenera

Prema riječima Lugonje, Milan Prle Tošić bio je pomoćni trener selektoru Jugoslavije Ranku Žeravici 1970. godine, kada su “plavi” postali svjetski šampioni. Milenko Novaković vodio je sve banjalučke klubove i bio je trener Bosne, te stvarao igrače koji su proslavili jugoslovensku košarku. Aco Jurić je stvaralac ženske košarke u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana