Novi pokušaj prevare u rukometu BiH: Poreska uprava FBiH podvalila stari broj

S. K.
Novi pokušaj prevare u rukometu BiH: Poreska uprava FBiH podvalila stari broj

BANjALUKA - Tek što se učinilo da rukomet u BiH kreće putem ozdravljenja, iz Sarajeva je stigao novi pokušaj prevare. Naime, Poreska uprava FBiH je nakon upornog insistiranja iz Rukometnog saveza BiH juče odlučila da izda famozni poreski broj, ali je slavlje kratko trajalo - ubrzo je postalo jasno da je u pitanju stari broj, koji su koristili čelnici bivšeg saveza i pod kojim je napravljen višemilionski dug.

- Naravno da ćemo im taj broj vratiti i nastaviti da se borimo sve dok ne istjeramo stvar na čistac. Očigledno je da smo dirnuli u osinje gnijezdo u pokušaju da sa sebe skinemo dug od više od tri miliona KM, i to bez kamata, koji je napravio stari savez. Mene interesuje kako su oni uopšte i mogli da dobiju poreski broj i ko im ga je dao, kada nigdje nisu bili registrovani. Sada sve više izlaze na vidjelo mešetarenja i lopovluci, koji su, kroz RS BiH, rađeni sve dok nije izabran novi Upravni odbor prošle godine. Jedino mi nije jasno kako se, nakon svega, SIPA još nije uključila niti reagovala na ove očigledne lopovluke - sa ogorčenjem kaže predsjednik RSRS i potpredsjednik RS BiH Marinko Umičević. 

Na današnjem sastanku u prostorijama Olimpijskog komiteta u Sarajevu trebalo bi da bude riješen još jedan problem, odnosno da napokon bude stavljena tačka na prekinutu sezonu.

- Krajnji rok za prijavu klubova za takmičenje u kvalifikacijama za evropske kupove je 13. jul i mi moramo nakon ovog sastanka da znamo koji su to klubovi. Po odluci komesara Jovića, koju mi podržavamo, to su Borac m:tel, Gračanica i Bosna iz Visokog, a uz to moramo i da prijavimo ime kluba koji će se takmičiti u okviru SEHA lige - dodao je Umičević.

Ujedno, prvi čovjek rukometa Srpske je naglasio da na sastanku delegati iz RSRS neće odustati od svojih ranije utvrđenih stavova. To znači da neće biti proširenja lige, ni baraža te da mora biti poštovana odluka komesara takmičenja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana