Napadač Radnika Mahir Karić zadovoljan bodom osvojenim u Tuzli: Dobra uvertira za Željezničar

Darko Pašagić
Napadač Radnika Mahir Karić zadovoljan bodom osvojenim u Tuzli: Dobra uvertira za Željezničar

BIJELjINA - Fudbaleri Radnika sa prvog gostovanja i premijernog nastupa u novoj sezoni vratili su se neporaženi, pošti su na “Tušnju” odigrali neriješeno sa Slobodom, 1:1.

Lako se moglo desiti da se u Bijeljinu vrate sa cijelim plijenom, jer su prvi došli do prednosti. U 45. minutu, poslije odlične asistencije iskusnog kapitena Velibora Đurića, Mahir Karić je postigao gol za Radnik. Početkom drugog dijela Bijeljinci su imali još dvije kolosalne prilike da uvećaju prednost, ali se Karić, a potom i Vladimir Bradonjić, nisu najbolje snašli. Kazna za promašaje stigla je u 61. minutu. Amar Beganović je pokušao da ubaci loptu, a ona je završila u mreži gostiju za izjednačenje rezultata na 1:1.

- Igrali smo dobro većim dijelom susreta, kod 1:0 imali sjajne prilike da dokrajčimo Tuzlake, a onda smo pomalo nesrećno primili gol. Naš golman Dalibor Kozić bio je zaklonjen i loptu je praktično vidio kada je bila pred njim, tako da nije uspio dobro reagovati. Šteta, jer smo imali priliku da se odmah na startu dobro ugostimo - naglasio je strijelac jedinog gola za Radnik.

Prema njegovim riječima, odlazak velikog broja igrača ovog ljeta iz Bijeljine nije se baš puno osjetio na premijeri.

- Dobro smo odradili pripreme i vjerujem da će se to vidjeti tokom prvenstva. Što se tiče same premijere, ispoštovali smo ono što je od nas tražio trener Slavko Petrović i možemo ipak biti zadovoljni, jer da nam je neko nudio bod prije susreta, sigurno bismo ga objeručke prihvatili - nastavio je Karić.

Siguran je da je bodom u Tuzli napravljena dobra uvertira za veoma teške susrete, koji ih očekuju u narednim kolima. Međutim, sve misli su već okrenute duelu sa Željezničarom, koji će bez obzira na rezultat ostati upisan zlatnim slovima u istoriju semberskog kluba. Biće to prva zvanična utakmica odigrana pod svjetlošću reflektora odigrana na Gradskom stadionu u Bijeljini.

- Sigurno da će to biti užitak za sve igrače, ali je prava šteta što na njoj neće biti gledalaca. Koliko se voli fudbal, pokazali su Tuzlaci, koji su sa obližnjeg brda gledali duel nas i Slobode. Željezničar je već na startu pokazao snagu u duelu sa Veležom, čiji je otpor lako slomio u prvom dijelu susreta, tako da nam neće biti nimalo lako. Međutim, vjerujem da ćemo na premijeri pod reflektorima ostati neporaženi - dodao je Karić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana