Miljana i Sofija šampionke BiH u šahu

Srna
Foto: srna

FOČA - Iz Omladinskog šahovskog kluba "9. januar" iz Foče zahvalili su svima koji su im pomogli da odu na 22. Omladinsko i kadetsko prvenstvo BiH, na kojem su Miljana Golubović i Sofija Mimić osvojile titule prvaka i stekle pravo nastupa na evropskom i svjetskom prvenstvu.

Na takmičenju, koje je nedavno održano u Neumu, Golubovićeva je titulu osvojila u konkurenciji do 18, a Mimićeva do 14 godina.

Fočanke su prethodno osvojile i titule šampiona Republike Srpske. Medalje iz Neuma, i to bronzanog sjaja, ali ništa manje vrijedne, donijele su Anđela Ivanović do 16 i Irina Mimić do osam godina, tako da je klub iz Foče osvojio ukupno četiri odličja na Prvenstvu BiH, što je sjajan rezultat.

Iz Kluba "9. januar" istakli su da je ovo prvi put da imaju prvaka, odnosno prvake BiH, tako da svake godine pomijeraju granicu dostignuća ovog kluba. Mladi šahisti iz Republike Srpske pokazali su najviše znanja na ovom takmičenju, pa će od 24 mjesta predviđena za predstavnike BiH na svjetskim i evropskim kadetskim prvenstvima ove godine, 17 pripasti predstavnicima Srpske.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana