Marko Barać debituje u ABA ligi: Trema ispari sa prvim podbacivanjem

Milan Zubović
Marko Barać debituje u ABA ligi: Trema ispari sa prvim podbacivanjem

Laktaši - Sudbina je htjela da nekadašnji trener filijale Partizana, Mladosti iz Zemuna, debi u ABA ligi ima protiv “crno-bijelih”.

Marko Barać na klupi Igokee mijenja Aleksandra Trifunovića, koji se uspješno oporavlja od blažeg moždanog udara i sutra od 18 časova imaće težak ispit pred sobom.

Generalka protiv FMP-a nije bila uspješna, ali je pokazala određene nedostatke nakon pripremnog roka, pa treba očekivati reakciju kod igrača koji su, prema riječima trenera, spremni da naprave iznenađenje.

- ABA liga je specifično takmičenje za igrače koji dolaze iz evropskih država. Liga puna kontakta, intenziteta i čini mi se da smo u dobroj meri uspeli da to prenesemo na nove igrače, koji nemaju to iskustvo. Utakmica protiv FMP-a ne zadovoljava naše kriterijume, to nije način na koji ćemo igrati i budite sigurni da ćemo protiv Partizana izgledati sasvim drugačije. Očekujem mnogo bolju reakciju i energiju - rekao je Barać.

Jedna od prednosti Igokee mogao bi biti umor Beograđana, koji su poslije tri utakmice u Superkupu ABA lige slavili u gostima protiv Venecije u prvom kolu Evrokupa.

- Partizan je ceo pripremni period radio s ciljem da ima vezane utakmice i to je situacija na koju su navikli, a tako su pravili tim da na svakoj poziciji imaju po dva iskusna igrača koji u svakom trenutku mogu igrati velike minute, a ne nekog ko je mlad i tek ulazi ili je bekap. Spremni su za tu situaciju, a mi, bez obzira na njihovo stanje i umor, moramo da izjednačimo ili budemo bolji u energetskom smislu - kazao je Barać.

Većini igrača Igokee ovo će biti prvi meč ABA lige i trener vjeruje da neće imati psihološki pritisak zbog nastupa u novom takmičenju.

- Moraćemo sačekati prvo podbacivanje lopte da vidimo da li će to iz njih da ispari, kao što kod većine pravih igrača ispari. Možda je i bolje da prvu utakmicu igramo protiv ekipe koja treba da iz tebe izvuče ono najbolje, nego da igramo protiv nekog protiv koga su unapred upisani bodovi - istakao je Barać.

O ambicijama trener nije želio da govori, jer još nije poznata prava snaga ostalih ekipa, mada je jasno da su se i ostali dobro pojačali, tako da nema lakog protivnika.

- Ocene mnogih su da je ABA liga najjača do sada i složio bih se sa tom ocenom, a neke naše ambicije su manje-više poznate. Ipak, prebacio bih priču sa utakmice na utakmicu i ne bih govorio o nekim dugoročnim planovima. Prvo mislimo o Partizanu, a onda na vezane utakmice ABA lige i Lige BiH - rekao je Barać, koji ima sve igrače na raspolaganju.

 

Ostali parovi

Premijerni susret nove sezone odigraće Mega i Olimpija Cedevita večeras od 20 časova u Beogradu, gdje će četa trenera Dejana Milojevića ove sezone dočekivati svoje protivnike.

Još jedan meč na rasporedu je u subotu i u njime se sastaju Cibona i Mornar (20), dok će u nedjelju igrati Budućnost - Zadar (18) i Crvena zvezda - Primorska (20). Krka će ugostiti FMP u ponedjeljak od 18 časova.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana