Krupa ponovo visoko cilja

Darko Pašagić
Krupa ponovo visoko cilja

BANjALUKA - Aktuelni šampion Republike Srpske Krupa počela je sa pripremama za novu sezonu u kojoj će cilj biti nepromijenjen - borba za sami vrh tabele i afirmacija mladih igrača.

Klub iz kanjona Tijesno ponovo će biti u istom rangu takmičenja, Prvoj ligi Republike Srpske, iako je trebalo da nastupe u Premijer ligi. Međutim, zbog nedobijanja licence za takmičenje od toga neće biti ništa. To nije demoralisalo vrijedne čelnike ovog kluba, koji i dalje imaju visoke ambicije.

- Ništa se ne mijenja u našim planovima. Naš cilj je da budemo u samom vrhu tabele i da kroz sva takmičenja, a prvenstveno Prvu ligu Republike Srpske, afirmišemo što više mladih igrača, koji su budućnost fudbala - naglasio je šef stručnog štaba Krupe Vladimir Ilić.

Na prozivci su bila prisutna 24 fudbalera.

- Prvom treningu opravdano nisu prisustvovali Miodrag Rudan i Nikola Mitrović. Od novih igrača tu su Aleksandar Petrović, koji je došao iz Željezničar Sport tima i Luka Drča iz Borca. U narednim danima očekujemo dolazak još tri, četiri fudbalera i za nas će tada prelazni rok biti završen - istakao je Ilić.

Klub su za sada napustila dva igrača.

- Otišli su Emanulah Blažević i Dimitrije Tvrdišić, kojima želimo mnogo sreće u nastavku karijere. Još smo u pregovorima sa kapitenom Nemanjom Vidovićem i u narednih dan - dva znaćemo da li on ostaje ili ide - nastavio je Ilić.

Poznat je i plan priprema Krupe.

- Prve dvije i po sedmice radićemo kod kuće. Za to vrijeme smo planirali odigravanje tri kontrolna susreta. Već 2. jula igraćemo protiv bivšeg premijerligaša Rudar Prijedora, a sedam dana kasnije putujemo u Osijek, gdje ćemo sa istoimenim članom HNL-a odigrati prijateljsku utakmicu. Za 13. jul planirana je provjera protiv Omarske, a dva dana kasnije putujemo na nastavak priprema, koji ćemo obaviti na Zlatiboru. U Srbiji ćemo ostati osam dana i za to vrijeme odigrati tri susreta. Već su poznati i protivnici. To su crnogorski Rudar iz Pljevalja, te Sloboda iz Užica i beogradski Grafičar. Po povratku nastavljamo sa radom, a sedam dana prije početka prvenstva imaćemo generalnu provjeru protiv Laktaša - dodao je Ilić.

Velika borba

Mladi stručnjak na kormilu Krupe Vladimir Ilić smatra da će naredna sezona u Prvoj ligi Republike Srpske biti više nego interesantna.

- Biće stvarno dosta ekipa koje će konkurisati za najviši plasman. Osim nas velike ambicije imaju Zvijezda 09 i Sloboda iz Novog Grada, dva bivša premijerligaša Rudar Prijedor i Radnik, zvornička Drina, Sutjeska, a sigurno da će se u borbu za visok plasman umiješati i povratnik u prvoligaško društvo Laktaši. Naravno ima tu još nekoliko ekipa koje svakom mogu pomrsiti račune - tako da očekujem veliku borbu, ali i veoma neizvjesno prvenstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana