Košarkaši Leotara upisali sedmu pobjedu zaredom u Ligi BiH: Odabrana četa gleda sa čela

Milan Zubović
Košarkaši Leotara upisali sedmu pobjedu zaredom u Ligi BiH: Odabrana četa gleda sa čela

TREBINjE - Sedam pobjeda u nizu za diobu prvog mjesta na tabeli Lige BiH uspjeh je koji su u taboru Leotara potajno priželjkivali, a san je postao java nakon slavlja nad Zrinjskim (72:66) u odgođenom meču 12. kola.

Trebinjci su se srećni vratili iz Mostara, pa pomalo ni sami ne mogu vjerovati da će ostati upisani u istoriji kluba ovom serijom uspjeha koja ih je dovela na diobu prvog mjesta. Deset pobjeda i tri poraza imaju, baš kao Borac i Široki, dosta skuplje ekipe sa širim rosterom.

- Pogled na tabelu izgleda odlično. Sedam pobjeda u nizu nije mala stvar. Ne znam da li je Leotar ranije ostvario tako nešto u Ligi BiH. Da nam je neko prije početka takmičenja rekao da ćemo dijeliti prvo mjesto na tabeli, ne bismo mu vjerovali. Potajno smo se nadali, uostalom, kao i svi sportisti, ali znamo da ima još kvalitetnih ekipa koje takođe pretenduju na istu poziciju pa je naš sadašnji uspjeh još veći - rekao je član Leotara Dejan Šakotić.

Zajedno s njim u ekipi još je mnogo iskusnih igrača koji spuštaju loptu na zemlju, a košarkaš koji pokriva pozicije beka i niskog krila naglašava da neće dozvoliti da ih ovo uspava, već će još jače krenuti u nastavak sezone.

- Naš cilj i dalje je mjesto na tabeli koje donosi nastup u Ligi za prvaka. Na pravom smo putu da to ostvarimo, dok jedan od razloga naših dobrih igra leži u činjenici da nismo posebno opterećeni rezultatom. Jednostavno, idemo utakmicu po utakmicu, borimo se koliko možemo, maksimalno se zalažemo na treningu, što se vidi i na utakmicama koje smo dobili u neizvjesnim završnicama. To nam je dalo mnogo samopouzdanja pa smo mnogo rasterećeniji i lakše igramo - rekao je Šakotić.

- Porodična atmosfera vlada u ekipi, dok se odlično slažemo i van terena. Da nije tako, ko zna šta bi bilo. Četa smo mala, ali odabrana i ne planiramo da stanemo, već guramo naprijed pa dokle stignemo - istakao je Šakotić.

Nastup u Drugoj ABA ligi njegova je velika želja kao i ostalih saigrača, ali o tome se pita uprava kao i druge strukture.

- Na nama je da igramo dobro i nadamo se da ćemo na terenu izboriti nastup u Drugoj ABA ligi jer nam je velika želja da napravimo iskorak i igramo protiv ekipa iz regiona. Ujedno, to bi bio veliki impuls za košarku na jugu Srpske, odakle je uvijek stizalo dosta kvalitetnih igrača, a sada nas je 11 domaćih u timu. Mladi bi imali veću želju za dokazivanjem, dok bi se iskusniji vratili iz inostranstva pa bismo košarkaški iskočili u prvi plan. Šta će biti, biće. Nadajmo se najboljem - rekao je Šakotić.

Povreda Ninkovića

Sjenu na slavlje Leotara protiv Zrinjskog bacila je povreda kapitena Đorđija Ninkovića koji se povrijedio na posljednjem treningu pred meč. Dodatni ljekarski pregledi ustanoviće stepen povrede mada se može očekivati da se neće uskoro vratiti u pogon. Trebinjce su predvodili Nikola Jeftić sa 18 poena, Šakotić i Milan Lužaić dodali su po 13. Narednog vikenda gostovaće kod Slobode.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana