Košarkaši Igokee počeli pripreme: Sami sebi zadali težak zadatak

Dušan Repija
Košarkaši Igokee počeli pripreme: Sami sebi zadali težak zadatak

LAKTAŠI - Košarkaši Igokee počeli su pripreme za novu sezonu s ciljem da naprave dodatni iskorak, što neće biti nimalo lako, jer su u minule dvije sezone postavili visoke standarde.

Učešće u plej-ofu ABA lige, te grupnoj fazi Lige šampiona i “mrva” koja je nedostajala do plasmana u top 16 fazu, uz gotovo podrazumijevane trofeje u BiH, rezultati su  kojima se mogu podičiti Aleksandrovčani. Uz sve to, njihova akademija izbacila je prvog igrača za Evroligu, jer je Dalibor Ilić ovog ljeta potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom. Na prvom treningu pojavila su se neka nova lica, a bilo je i dosta starosjedilaca, što mnogo govori o kontinuitetu koji potencira trener Dragan Bajić.

- Većinu igrača iz prošle sezone smo zadržali. Pozicije koje su nam nedostajale popunili smo sa četiri nova košarkaša. Nemam pritisak rezultata, kao što nisam imao ni ranijih sezona. Jedini cilj je bio da pokušamo dati šansu mladim igračima, kao što je to bio slučaj sa Ilićem. Naravno, kao trener želim da napravim što bolje rezultate i to pokušavam da prenesem i na svoje igrače. Ne želimo da se zadovoljavamo malim stvarima. Želimo u svakom trenutku, u svakoj utakmici, da napravimo korak više - rekao je Bajić.

Dres Igokee i dalje će nositi Dejan Pavlović, Nikola Tanasković, Marko Jošilo, Darko Talić, Dešon Stivens, Antabija Voler i Stefan Đorđević, ponovo ga je zadužio Kosta Kondić, koji se vratio sa pozajmice iz Borca, dok su novajlije Brajant Kroford, Dušan Tanasković, Haris Delalić i Kendrik Rej. Sportski direktor Vuk Radivojević ostavio je mogućnost da stigne igrač koji pokriva poziciju tri i četiri.

- U zavisnosti od početka priprema, procenićemo da li će nam biti potreban još jedan igrač. Sa Nikolom Tanaskovićem smo produžili ugovor na tri sezone i želja nam je da imamo kontinuitet i da mladi igrači dobiju šansu, kao i do sada. Mislim da smo pogodili sa pojačanjima. Već dve godine pravimo ozbiljne rezultate, pa se o Igokei sada dosta priča ne samo u regionu, nego i u Evropi - naglasio je Radivojević.

Igokea na startu nove sezone ABA lige dočekuje Mornar 1. oktobra, dok će grupnu fazu Lige šampiona otvoriti četiri dana kasnije sa turskim Bačešehirom.

Pripreme

Kompletne pripreme “igosi” će odraditi u Laktašima, a u narednih mjesec i po odigraće osam kontrolnih utakmica.

- Kao trener ne praktikujem odlazak na visinske pripreme, a kod kuće imamo sjajne uslove. Imamo dogovorenih osam kontrolnih utakmica. Sa Borcem ćemo igrati 29. avgusta, potom sa Dinamikom, onda slijede turniri u Ljubljani i Mađarskoj, te smotra u Opatiji pred sam start sezone - rekao je Bajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana