Кошаркаши Игокее почели припреме: Сами себи задали тежак задатак

Душан Репија
Кошаркаши Игокее почели припреме: Сами себи задали тежак задатак

ЛАКТАШИ - Кошаркаши Игокее почели су припреме за нову сезону с циљем да направе додатни искорак, што неће бити нимало лако, јер су у минуле двије сезоне поставили високе стандарде.

Учешће у плеј-офу АБА лиге, те групној фази Лиге шампиона и “мрва” која је недостајала до пласмана у топ 16 фазу, уз готово подразумијеване трофеје у БиХ, резултати су  којима се могу подичити Александровчани. Уз све то, њихова академија избацила је првог играча за Евролигу, јер је Далибор Илић овог љета потписао уговор са Црвеном звездом. На првом тренингу појавила су се нека нова лица, а било је и доста старосједилаца, што много говори о континуитету који потенцира тренер Драган Бајић.

- Већину играча из прошле сезоне смо задржали. Позиције које су нам недостајале попунили смо са четири нова кошаркаша. Немам притисак резултата, као што нисам имао ни ранијих сезона. Једини циљ је био да покушамо дати шансу младим играчима, као што је то био случај са Илићем. Наравно, као тренер желим да направим што боље резултате и то покушавам да пренесем и на своје играче. Не желимо да се задовољавамо малим стварима. Желимо у сваком тренутку, у свакој утакмици, да направимо корак више - рекао је Бајић.

Дрес Игокее и даље ће носити Дејан Павловић, Никола Танасковић, Марко Јошило, Дарко Талић, Дешон Стивенс, Антабија Волер и Стефан Ђорђевић, поново га је задужио Коста Кондић, који се вратио са позајмице из Борца, док су новајлије Брајант Крофорд, Душан Танасковић, Харис Делалић и Кендрик Реј. Спортски директор Вук Радивојевић оставио је могућност да стигне играч који покрива позицију три и четири.

- У зависности од почетка припрема, проценићемо да ли ће нам бити потребан још један играч. Са Николом Танасковићем смо продужили уговор на три сезоне и жеља нам је да имамо континуитет и да млади играчи добију шансу, као и до сада. Мислим да смо погодили са појачањима. Већ две године правимо озбиљне резултате, па се о Игокеи сада доста прича не само у региону, него и у Европи - нагласио је Радивојевић.

Игокеа на старту нове сезоне АБА лиге дочекује Морнар 1. октобра, док ће групну фазу Лиге шампиона отворити четири дана касније са турским Бачешехиром.

Припреме

Комплетне припреме “игоси” ће одрадити у Лакташима, а у наредних мјесец и по одиграће осам контролних утакмица.

- Као тренер не практикујем одлазак на висинске припреме, а код куће имамо сјајне услове. Имамо договорених осам контролних утакмица. Са Борцем ћемо играти 29. августа, потом са Динамиком, онда слиједе турнири у Љубљани и Мађарској, те смотра у Опатији пред сам старт сезоне - рекао је Бајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана