Košarkaši Bratunca imali problema nakon zatvaranja granica: Amerikanci jedva otišli u SAD

Milan Zubović
Košarkaši Bratunca imali problema nakon zatvaranja granica: Amerikanci jedva otišli u SAD

BRATUNAC - Druga sezona u Ligi BiH za ekipu Bratunca bila je mnogo uspješnija nego debitantska. Nisu se borili za opstanak već za plasman u Ligu za prvaka, a prekid sezone zatekao ih je na petom mjestu tabele i sa skorom od po deset pobjeda i poraza.

I u sezoni koja je prekinuta zbog više sile imali su trojicu američkih košarkaša Demarka Fostera, Malika Hlučoveskija i Brajana Longa. Prvom od njih bila je ovo druga sezona, dok su preostala dvojica prvi put obukla dres Bratunca.

- Trenutno smo svi kod svojih kuća i jedino o čemu razmišljamo je da uradimo sve što možemo da društvo prođe sa što manjim posledicama usled pandemije virusa korona. Američki igrači su takođe u SAD, gdje su otišli 18. marta i klub je uložio ogromne napore da rezerviše avionske karte, jer je jedino preko Istanbula bilo moguće stići u Ameriku - izjavio je trener Bratunca Ognjen Radić.

I pored prijevremenog kraja takmičenja plate po osnovu ugovora igračima bi trebalo da budu isplaćene.

- Što se tiče plata igrača, klub će uraditi sve što je u njegovoj moći da poštuje ugovore igrača do kraja, kao što je slučaj i do sada bio - naglasio je Radić.

Njemu je takođe ovo bila druga sezona na klupi u ulozi prvog trenera i prezadovoljan je ostvarenim.

- Što se tiče samog rezultata, odnosno broja pobjeda i poraza, peto mesto je istorijski rezultat za Bratunac, na šta smo svi ponosni. Mnogo smo se borili tokom sezone da to ostvarimo pa je samim tim i naša radost veća, mada generalno nismo srećni zbog situacije koja nas je sve zadesila i razmišljamo kako da se što pre oporavimo i vratimo redovnim obavezama - rekao je Radić.

Takmičenje je prekinuto sredinom marta i za šampiona je proglašena Igokea, koja je bila lider na tabeli.

- Odluka o prekidu takmičenja je apsolutno opravdana, jer je zdravlje svih nas na prvom mestu, a onda dolazi sve ostalo. Bila su ostala još dva kola do kraja ligaškog dela i verujem da bismo izborili Ligu za prvaka, što bi bila velika nagrada za sve nas i zato ostaje mali žal što na parketu nismo završili takmičenje, ali bolje je ovako. Svima nam nedostaje trening i tenzija koju donose utakmice, ali sad treba samo da mislimo o tome da pandemija prođe, iskreno teško je misliti o košarci - istakao je Radić.

Optimista

I pored svega Radić je optimista, vjeruje da će sve brzo proći uz poštovanje svih mjera prevencije te će košarka ponovo biti glavna preokupacija.

- Nadam se da će privreda i društvo u celini preživeti ovu krizu, da će košarka ponovo naći svoje mesto i da će biti sponzorisana kao i do sada. Ali to sada niko ne zna, mi treba da se nadamo i radimo naš posao, a vreme će pokazati - kazao je Radić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana