Kapiten Borca Draško Knežević srećan zbog pobjede nad Igokeom: Malo su nas potcijenili

Milan Zubović
Kapiten Borca Draško Knežević srećan zbog pobjede nad Igokeom: Malo su nas potcijenili

BANjALUKA - Čak 14 godina čekao je Borac pobjedu nad Igokeom i konačno je dočekao.

Veliko iznenađenje priredili su Banjalučani u šestom kolu Lige šest BiH i pred svojim navijačima nadigrali favorizovani tim iz Aleksandrovca rezultatom 69:62, čime su ostali u igri za mjesto koje donosi novi nastup u Drugoj ABA ligi. Sada već daleke 2008. godine, i to 20. maja, trojkom Vila Frenklina u posljednjoj sekundi “crveno-plavi” su upisali posljednji trijumf (80:77) nad Igokeom, dok ovaj meč nije ponudio toliko drame mada uzbuđenja nije manjkalo. Gosti su nadoknadili minus od 19 poena iz prvog poluvremena, poveli u trećoj četvrtini, ali nisu prelomili utakmicu u svoju korist. Presudna je bila serija Borca 7:0 u posljednjoj četvrtini za 68:60, mada su gosti bili očajni u šutu iz igre i imali su samo 31 odsto, dok su pogodili samo dvije trojke iz 23 pokušaja.

- Srećni smo zbog pobjede nad Igokeom, o čijem kvalitetu ne treba trošiti riječi kao i dobrim igrama u ABA ligi ove sezone. Čini mi se da su nas malo potcijenili nakon ubjedljive pobjede u prvom kolu, što smo mi iskoristili da ostvarimo trijumf. Imali smo i sreće jer im je iscurilo desetak trojki, dok je nas šut dobro služio i otvorio put ka trijumfu. Sve u svemu, lijepa i bitna pobjeda za nas - rekao je kapiten Borca Draško Knežević koji je završio utakmicu sa četiri poena.

Najbolji kod pobjednika bili su Dijante Boldvin, Stefan Kenić i Džošua Kaningem sa po 13 poena. Kod Igokee trojica su ubacila po deset poena: Marko Jošilo, Dešon Stivens i Džejms Robinson. Borac je prethodne dvije sezone igrao u Drugoj ABA ligi, što mu je i sada cilj.

- Pobjeda je veoma bitna za nas jer smo ostali u trci za mjesto u Drugoj ABA ligi. Lošije smo započeli takmičenje u doigravanju, ali vjerujem da još možemo to popraviti. Niko nam ne bježi previše i svi su dostižni. Ipak, sve zavisi od nas samih. U preostala četiri kola moramo igrati najjače do sada jer će nas samo to odvesti do cilja i ponovnog učešća u Drugoj ABA ligi - poručio je Knežević.

Raspored

Utakmice sedmog kola na rasporedu su sredinom sedmice i snage će odmjeriti: Široki - Borac, Leotar - Sloboda, Spars - Igokea. Plasman: Široki 5-1, Igokea 4-2, Spars 3-3, Borac 2-4, Sloboda 2-4, Leotar 2-4.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana