Juniorski šampioni BiH ostali bez odličja: Medalje poslali drugom klubu

Milan Zubović
Juniorski šampioni BiH ostali bez odličja: Medalje poslali drugom klubu

BANjALUKA - Cirkus u režiji Košarkaškog saveza BiH nastavljen je i na završnom turniru za juniore održanom u Banjaluci.

Igokea je postala šampion, a medalje ponovo nisu podijeljene učesnicima, jer se čelnici Saveza nisu pojavili u “Boriku” da uruče odličja igračima Borca i Sparsa i na taj način ih nagrade za njihov trud i zalaganje ove sezone. Medalje su u Banjaluku poslate brzom poštom koja ih je dostavila na pogrešnu adresu, odnosno na onu koju je dobila od KS BiH, ali ta nije bila tačna, jer su u pitanju dva pravna lica. Elem, organizator završnog turnira bio je KK Akademija Borac MP čija je adresa Aleja Svetog Save 48 i čiji je predsjednik Aranđel Mišan, dok su pehari poslati KK Borcu (Sime Šolaje 7) čiji je predsjednik Milan Đajić.

Svoje viđenje situacije KK Akademija Borac je iznijela u 14 tačaka te su priložili fotografije na kojima se vidi da je Savez pomiješao dva kluba. Slična situacija desila se prije tri sedmice kada su seniori Igokee postali šampioni BiH, a medalje i  pehar nisu im uručeni nakon pobjede u posljednjem kolu. Kao glavnog krivca za cijelu zbrku oko medalja oštećeni klubovi vide generalnog sekretara KS BiH Amera Čolana i pri tome naglašavaju da je prošle godine požurio u Široki Brijeg da igračima Širokog podijeli medalje za osvajanje šampionske titule iako preostala tri kluba nisu igrala na Fajnal foru.

- Ne znam da li to iz KS BiH rade namjerno ili slučajno, ali je prevršilo svaku mjeru. Postoje dva Borca u Banjaluci, koja su dva različita pravna lica, a oni su ih pomiješali kao da ih nije interesovalo kome šalju i neprofesionalno su se ponijeli prema klubovima koji su igrali završni turnir. Ne znam zašto su to meni slali i zaista mi djeluje neozbiljno, jer nisam bio u obavezi da ih podijelim igračima jer me niko nije obavijestio o tome. Paket ćemo vratiti Savezu pa nek dalje radi s njim šta hoće - rekao je Đajić.

Trener šampionske ekipe Slobodan Kecman koji je ujedno selektor juniorske reprezentacije BiH ostao je zatečen situacijom nakon posljednje utakmice.

- Odigrali smo dvije jake utakmice, prvu izgubili od Sparsa da bismo potom skupili snage i samo nekoliko časova nakon poraza dobili Borac i postali šampioni. Ostali smo zatečeni poslije utakmice. Stvarno ne znam do koga je i cijela situacija šteti popularizaciji košarke. Žao mi je što djeca ispaštaju i što im za uspomenu nije ostala fotografija sa peharom - rekao je Kecman.

Pravdanje i nova greška

Pokušavajući da operu ljagu sa svog imena iz KS BiH su se oglasili putem zvanične internet stranice.

- Kao što je ranije bilo i najavljeno organizatoru turnira u dvorani “Borik”, medalje i pehari uredno su dostavljeni u petak, u 10 ujutro. Dva dana prije nego što je trebalo da budu dodijeljeni. Postoji i dokumentacija koja to potvrđuje, kao i dokaz da je sve uručeno na adresu Milanu Džajiću, predsjedniku KK Akademija BMP Borac. Zbog čega Džajić i odgovorni u KK Borac nisu medalje i pehare stavili na raspolaganje službenom licu KS BiH koje je bilo zaduženo da iste uruči ekipama na kraju završnog turnira za juniore, za nas je misterija - poručeno je između ostalog iz Saveza u kojem očigledno ne znaju tačno prezime Milan Đajića kao i kojem klubu je predsjednik.

Bruka

Sparsi su zauzeli drugo mjesto na završnom turniru, a negodovanje su izrazili na zvaničnoj “Fejsbuk” stranici kluba.

- Naša juniorska ekipa je osvojila drugo mjesto na završnom turniru u Banjaluci. Novi prvak je ekipa Igokee, a trećeplasirani je Borac iz Banjaluke. Na kraju treba dodati i veliku bruku i sramotu jer najbolje tri ekipe nisu dobile pehar i medalje, što je nezapamćeno u svijetu sporta - poručili su iza sarajevskog kluba na društvenim mrežama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana