IO FS RS odlučuje o učesnicima Prve lige: Pet klubova juri tri vize

D. P.
IO FS RS odlučuje o učesnicima Prve lige: Pet klubova juri tri vize

BANjALUKA - Poslije današnje sjednice Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske biće definitivno poznato kojih će 16 klubova u narednoj sezoni biti članovi Prve lige RS.

Prije ovog sastanka, koji će početi u 11 časova, još jednom će se sastati Komisija za reorganizaciju takmičenja liga saveznog ranga i definitivno potvrditi spiskove klubova koji će nastupiti u Prvoj, drugim (grupa zapad i grupa istok) i trećim ligama (zapad, centar, istok, jug).

Kao što je poznato, elitni rang Srpske prošle sezone je brojao samo devet, a u njemu će u narednom prvenstvu igrati čak 16 ekipa, od kojih je 13 već poznato. Među njima je osam prošlogodišnjih prvoligaša - Rudar Prijedor, Kozara, Željezničar sport tim, Tekstilac, Alfa Modriča, Slavija, Podrinje i Jedinstvo, te Zvijezda 09, koja je ispala iz Premijer lige. Po plasmanu u drugim ligama Prvu ligu su izborili Borac iz Kozarske Dubice i dobojska Sloga (grupa zapad) i Leotar i zvornička Drina (grupa istok).

Za ostala tri mjesta u ovom trenutku konkuriše još pet prošlogodišnjih drugoligaša. To su: Ljubić, Sloboda (Mrkonjić Grad) i Sloboda (Novi Grad) sa zapada, te Famos i Sutjeska sa istoka. Iako to niko nije želio da potvrdi prije sastanka, gotovo je sigurno da su ta tri mjesta rezervisana za Prnjavorčane, Novograđane i Fočake.

Nova sezona u Prvoj i drugim ligama Srpske trebalo bi da počne 8. avgusta, dok bi trećeligaši trebalo da startuju sedam dana kasnije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana