Hrabri motociklisti oduševili gledaoce u Rogatici

Sreten Mitrović
Hrabri motociklisti oduševili gledaoce u Rogatici

Rogatica - U nizu sportskih manifestacija upriličenih povodom krsne slave i Dana opštine Rogatica Preobraženja Gospodnjeg, centralno mjesto pripalo je prvenstvu Republike Srpske i BiH, te pozivnom za Srbiju u moto-krosu “Rogatica 2019”.

Pred velikim brojem ljubitelja moto-krosa održano je šest trka u klasama MX 65, MX 85 i MX veteran, MX 1 i MX 2, na stazi Ptičijak u okviru Sportsko-rekreativnog centra “9. januar”, a nastupila su 43 takmičara iz Republike Srpske, FBiH, Srbije i Hrvatske.

U klasi MX 65, u kojoj se takmiče nade motociklizma, prvo mjesto osvojio je osmogodišnji Vuk Ćajić iz AMD Rogatica, ispred desetogodišnjeg Andreja Popovića iz AMK Ero iz Arilja i devetogodišnjeg Luke Lazovića iz GTC Rasing iz Kraljeva.

U klasi MX turist i MX veteran takmičilo se 12, odnosno pet motociklista i pobijedio je Đorđe Čolović iz Moto Landa (Beograd), ispred Vlade Rajovića iz Termorada (Čačak) i Krunisava Ivanovića iz MK Požega promet. Kod veterana prvo mjesto pripalo je Miroslavu Milojeviću iz MK Miron Moto (Derventa), drugo Dejanu Paunoviću iz GTC Rasing i treće Željku Pavloviću iz MK Maršal Banjaluka.

Veoma zanimljiva bila je trka u klasi MX 85. Nastupilo je 11 motociklista i pobijedila je, sasvim zasluženo, Mia Ribić iz SMK Savski Marof, ispred Vuka Drmanca iz AMD “Tanasko Rajić” (Čačak), te Rogatičanina Mihaila Ćajića.

Kruna takmičenja bila je zajednička trka, uz odvojeno bodovanje, motociklista u klasi MX 1 i MX 2.

U klasi MX 1 prvo mjesto osvojio je, vozeći motor “kavasaki” Matej Jaroš iz MK Požega promet sa 25 bodova. Drugo je, sa 22 boda pripalo Petru Kundidu iz MCK Cetina (Split), koji je takođe vozio “kavasaki”, dok je treći bio Miloš Đorđević iz Termorada, sa 20 osvojenih bodova.

U najzanimljivijoj trci motora, u klasi MX 2, najbrži je bio Nenad Petrović iz AMK “Tanasko Rajić”, na motoru “jamaha”, sa 25 osvojenih bodova. Drugo mjesto pripalo je Miliću Zimonjiću iz MK Zlatibor, koji je vozio motor “honda” i osvojio 22 boda, a treće Milanu Vukajloviću iz AMK “Tanasko Rajić”, koji je takođe vozio motor “honda” i osvojio 20 bodova.

Organizator ovogodišnje trke, koja je prvi put bodovana za prvenstvo Republike Srpske i BiH, te bila pozivna za Srbiju, bilo je Auto-moto društvo iz Rogatice. Generalni sponzor u tehničkoj pomoći bio je AMS Republike Srpske, a pokrovitelj opština Rogatica, koja je obezbijedila i plaćanje dijela troškova motociklistima, zahvalnice svim vozačima i pehare pobjednicima.

Oživjeli moto-kros

Braća Ćajić, osmogodišnji Vuk i četiri godine stariji Mihail, iako još učenici osnovne škole, ljubimci su rogatičke publike, jer sa svakog takmičenja donose medalje.

Njih dvojica su uradila mnogo više za ovaj sport nego mnogi drugi, stariji i u Rogatici za njih kažu da su oživjeli moto-kros u ovom dijelu Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana