Gagić mijenja Kliforda

Dušan Repija
Gagić mijenja Kliforda

LAKTAŠI - Centru Igokee Denisu Klifordu susret sa Crvenom zvezdom trebalo bi da bude posljednji za ovu ekipu, dok će njegovo mjesto popuniti Đorđe Gagić.

Prema informacijama kojima raspolaže "Glas Srpske" uprava ekipe iz Aleksandrovca nije zadovoljna partijama američkog centra koji je stigao iz Albe te nije pokazao ni djelić onoga što se od njega očekivalo.

Odigrao je četiri utakmice u ABA ligi na kojima je prosječno postizao 4,5 poena uz 3,1 skok tokom 13,8 minuta na parketu. Prije Kliforda, saradnja je raskinuta sa plejmejkerom Aleksandrom Cvetkovićem. Gagić je član Arisa sa kojim je u procesu prekida saradnje dok bi sutra trebalo da ozvaniči ugovor sa Igokeom.

Rođen je 1990. godine u Benkovcu i košarku je trenirao u FMP-u, Superfundu i Crvenoj zvezdi da bi prvu priliku u seniorskoj konkurenciji dobio 2009. u Mornaru. Poslije dvije godine prešao je u Hemofarm, a sljedeće sezone prešao je u Partizan.

Potom je još bio član Gazijantepa, Brindizija, Tenerifa, Cmokija, Istanbula, Jesilgirešuna da bi posljednju sezonu i po nastupao za Partizan. Za reprezentaciju Srbije igrao je na Evropskom prvenstvu 2013. godine u Sloveniji. 

Dok uprava radi na promjenama u igračkom kadru, stručni štab se sprema za jedno od najtežih gostovanja u regionalnom takmičenju, jer će večeras od 21 čas odigrati posljednji susret ove runde protiv Crvene zvezde. Gostujući tim slavio je prvu pobjedu u prošlom kolu koja je vratila dio narušenog samopouzdanja pa sada idu dosta rasterećeni, jer prema riječima trenera Dragana Bajića njegov tim nema šta da izgubio na ovom meču.

- Odigrali smo utakmice protiv Zadra i Širokog u dva dana, u petak smo igrali protiv Bratunca i uz pojačan rad ekipa je sigurno umorna, ali moramo tako raditi kako bismo što spremniji dočekali izazove. Nismo u stanju da pretimo Zvezdi čiji tim ima veliku širinu i sjajno su pokriveni na svim pozicijama. Zvezda je imala problema na otvaranju sezone i sigurno neće dopustiti neki kiks. Očekujem da moj tim odgovori energetski, da maksimum i stvori šansu da dođe do pobjede - rekao je Bajić.

Zvezda za sada ima skor 3-2 u ABA ligi dok je u posljednjem meču poražena od Real Madrida u Evroligi iako je imala dobru priliku da napravi iznenađenje. "Crveno-bijeli" biće lišeni pomoći Derika Brauna i Filipa Čovića dok je nastup Dejana Davidovca pod znakom pitanja.

Prije ovog meča od 18 sati snage će odmjeriti Krka i Mega, sinoć su igrali Primorska - Cedevita Olimpija, Partizan je pobijedio Zadar sa 72:57, Budućnost je bila bolja od Cibone sa 87:64, a FMP od Mornara sa 92:83.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana