Fudbaleri Borca danas igraju kontrolnu utakmicu: Šampion Slovenije prvi test pred meč sa Rumunima

Milan Zubović
Fudbaleri Borca danas igraju kontrolnu utakmicu: Šampion Slovenije prvi test pred meč sa Rumunima

BLED - Prvu kontrolnu utakmicu fudbaleri Borca odigraće danas 18 časova protiv Mure u Celju.

Banjalučani su već desetak dana u punom pogonu pa je došlo vrijeme da se vidi koliko je do sada urađeno. Naspram njih je težak rival, šampion Slovenije, koji je već odigrao dva kontrolna meča, pa je sa te strane u prednosti u odnosu na “crveno-plave”. Biće ovo prva od dvije pripremne utakmice pred veliki izazov u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, gdje za protivnika imaju rumunski Kluž. Jedan od iskusnijih u ekipi Marka Maksimovića, Siniša Dujaković raduje se prvom susretu u novoj sezoni nakon napornog dijela priprema.

- Pripreme su teške, baš kakve i treba da budu da se što bolje spremimo za početak sezone, a sada nas čeka šampion Slovenije. Mura ima kvalitetnu ekipu i iza sebe je ostavila odličnu Olimpiju i Maribor, tako da ćemo protiv njih imati dobar uvid koliko smo napravili do sada. Potrebni su nam jaki rivali da bismo što spremnije dočekali Kluž koji će takođe predstavljati veliki ispit za nas, jer dobro znamo njihovu snagu. Ni poslije toga neće nam biti mnogo lakše pošto nas čeka paklen ritam utakmica. Moramo biti spremni da odgovorimo na sve izazove koji su pred nama - rekao je Dujaković.

Pohvalio je rad mlađih članova tima koji se bore za svoje mjesto među 11 najboljih, a kako kaže, na ovim starijim je da im savjetima pomognu kako bi što brže napredovali.

- Vidi se da su željni dokazivanja, što me veoma raduje. Zdrava konkurencija uvijek je poželjna, a onda trener uvijek može da izabere najspremnije. Tada ne mora da se mnogo brine ukoliko neko ispadne zbog povrede ili kartona. Neka nastave da uče, upijaju i slušaju nas starije, što se podrazumijeva, jer će to dati rezultate u budućnosti. Pred njima je vrijeme u kojem mogu dosta napredovati ukoliko budu radili ono što se od njih bude tražilo - istakao je Dujaković.

Priliku protiv Mure neće dobiti odranije povrijeđeni Marko Jovanović i Jovo Lukić, a nekoliko igrača je na poštedi zbog sitnih povreda. Maksimovića brine stanje u vezi sa prvim golmanom Bojanom Pavlovićem.

- Dejan Uzelac ima problema sa petom i dva-tri dana biće na poštedi, baš kao Almedin Ziljkić. Lukić radi sve na treninzima osim kontakt igre i čekamo dozvolu ljekara koji ga je operisao da može krenuti sa radom bez ograničenja. Jovanović i dalje radi individualno i njegova je situacija dosta nejasna. Pavlović ima problem sa tetivom u zglobu i kod njega je situacija malo teža od drugih. Povredu je dobio protiv Tuzla sitija i naš medicinski tim radi sve da se što prije oporavi, ali nisam siguran da li će biti spreman za utakmicu protiv Kluža - zaključio je Maksimović.

Pojačanje

Očekuje se da se pripremama Banjalučana na Bledu uskoro priključi provjereni napadač sa velikim internacionalnim iskustvom.

- Ne bismo još da ga imenujemo, jer čekamo da raskine ugovor sa sadašnjim klubom, ali je izvjesno da će postati naš član. Očekujemo da to bude najkasnije do petka - rekao je direktor Borca Dejan Lukendić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana