Finale Kupa Republike Srpske za odbojkaše: Borac juri prvi, Radnik drugi pehar

 Dejan Kondić
Finale Kupa Republike Srpske za odbojkaše: Borac juri prvi, Radnik drugi pehar

BANjALUKA - Odbojkaši Borca i Radnika u nedjelju od 17 časova u sportskoj dvorani “Borik” u Banjaluci podijeliće megdan u 29. izdanju finala odbojkaškog Kupa Republike Srpske.

Banjalučki “crveno-plavi” četvrti put igraće u završnoj predstavi odbojkaškog Kupa Srpske gdje će juriti prvi trofej. Izabranici Miše Marjanovića žele trijumf i prvi uopšte u klupskoj istoriji. Pobjedom odbojkaši Borca prekinuli bi seriju od šest uzastopnih poraza računajući i nastupe u CEV Čelendž kupu. Jedan od njih doživjeli su upravo od Radnika 0:3 u “Boriku” u minulom prvenstvenom kolu, prethodnog vikenda. Šef struke Banjalučana vjeruje u svoje momke.

- Vratiću se malo na taj prvenstveni poraz. Sami smo krivi što nam se desio. Loše smo igrali. To bi trebalo da riješimo i da se u nedjelju pokažemo u boljem svjetlu. Ako promijenimo odnos prema igri mislim da možemo do dobrog rezultata. Ako ništa bar da se nadigravamo s njima, to možemo, a trebaće nam i malo sportske sreće, ako bi recimo došli do petog seta. Spremamo se i imamo veliku želju - rekao je Marjanović.

Igrači žele da se iskupe za minule loše rezultate. Atmosfera u ekipi je dobra, tako tvrdi srednji bloker Borca, Mladen Sladojević.

- Imamo veliku želju da pobijedimo. Atmosfera među nama igračima je odlična i jedva čekamo da meč počne - istakao je Sladojević.

Finaliste Kupa Srpske u polufinalu Kupa BiH čeka okršaj protiv sarajevske Bosne, odnosno Domaljevca, koji igraju završnicu Kupa Federacije BiH. Pobjeda bi Borcu donijela lakšeg rivala. Predsjednik “crveno-plavih” Aleksandar Dakić pozvao je publiku da napuni “Borik”.

- Pored prvog pehara u klupskoj istoriji želimo i lakšeg rivala u polufinalu Kupa BiH, vjerovatno Bosnu, kako bismo došli i do tog finala. Pozivam publiku da nas podrži u nedjelju - rekao je Dakić.

Što se Radnika tiče Bijeljinci nišane drugi trofej u najmasovnijem takmičenju Srpske. Do sada su igrali četiri finala i slavili su 2002. godine. Trener Radnika Vladimir Šarenac je optimista.

- Mi smo minulih sedam dana iskoristili da pokušamo oporaviti nekoliko igrača koji su povrijeđeni i prehlađeni. No, to nije poremetilo naš trenažni proces. U Banjaluku dolazimo spremni za nadigravanje s ekipom Borca čiji kvalitet je neupitan, iako imaju neugodnu seriju poraza. To je ekipa koja ima izuzetno kvalitetne pojedince, a njihov trener je u stručnom štabu reprezentacije. Što se nas tiče, mogu obećati da će moji igrači ostaviti srce na terenu - poručio je Šarenac.

Brčanke brane trofej

Gradiška je u subotu domaćin finala 29. Kupa Republike Srpske za dame. U završnoj predstavi igraju odbojkašice Banjaluka Voleja i Bimal Jedinstvo iz Brčkog.

Utakmica će biti odigrana u SD “Arena” s početkom u 16.30 časova. Ekipa iz Brčkog brani trofej.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana