“Delfini” i “ajkule” oduševili Trebinjce

Priredio: Milan Zubović
“Delfini” i “ajkule” oduševili Trebinjce

TREBINjE - Vaterpolisti Srbije i Crne Gore u najboljem svjetlu predstavili su se ljubiteljima ovog sporta u najjužnijem gradu Republike Srpske koji su ispunili tribine zatvorenog olimpijskog bazena.

U prijateljskom odmjeravanju snaga slavili su Crnogorci, nakon boljeg izvođenja peteraca sa 20:19 (6:2, 3:4, 5:6, 2:4 - 4:3), dok je rezultat nakon 32 minuta igre glasio 16:16. Revija golova viđena je u Trebinju gdje su “ajkule” bile spretnije od “delfina” i došle do trijumfa u pripremnom periodu za Evropsko prvenstvo. Razloga za tugovanje u srpskom taboru nije bilo kao što nije bilo velikog razloga za slavlje na suprotnoj strani jer je ovo samo jedna u nizu kontrolnih utakmica.

- Bilo je mnogo grešaka pogotovo u početku utakmice. Tokom druge, treće i četvrte četvrtine igra je bila bolja, ali teške su utakmice u pripremnom periodu. Uvek nam fali malo te agresivnosti i želje da damo više. Ovo je sredina priprema za veliko Evropsko prvenstvo u Splitu tako da idemo dalje, biće bolje. U Trebinju su uslovi fenomenalni, sve je najvišem mogućem nivou. Ovde smo do 7. avgusta - rekao je pomoćni trener Srbije Vlada Marković.

Vaterpolisti će nastaviti zajednički da treniraju u Trebinju, a zatim Srbija putuje na turnir u Italiji, a Crna Gora u Njemačku.

- Lijep ambijent i trening utakmica koja nam je dobro poslužila u pripremama za Evropsko prvenstvo. Bilo je dobrih poteza i publika je uživala - naveo je selektor Crnogoraca Vladimir Gojković.

Tokom čitavog susreta Crna Gora je imala prednost, a početkom druge četvrtine vodila sa 7:2. Srbija se sa tri uzastopna gola vratila u meč i sredinom trećeg dijela Viktor Rašović je smanjio na 10:9. Kada je Radović sredinom posljednjeg perioda povisio na 15:12 činilo se da je pobjednik poznat. Srbija se nije predavala, za nepuna dva minuta golovi Mandića, Vučinića i Strahinje Rašovića donijeli su izjednačenje. U uzbudljivoj završnici Crna Gora je povela golom Radovića na 37 sekundi prije kraja da bi Martinović pet sekundi do sirene postigao gol za izjednačenje. U izvođenju peteraca prvo je Srbija bila u prednosti poslije neuspješnog šuta Averke, ali su posljednja dva propustili da realizuju Martinović i Lukić. Evropsko prvenstvo u Splitu na programu je od 29. avgusta do 10. septembra. Vaterpolisti Srbije takmičiće se u grupi D, a rivali će biti Izrael (29. avgust), Mađarska (31. avgust) i Slovenija (2. septembar).

Prijem

Gradonačelnik Trebinja, Mirko Ćurić upriličio je prijem za selektore vaterpolo reprezentacija Srbije i Crne Gore, Dejana Savića i Vladimira Gojkovića. Na sastanku je bilo riječi o uslovima koje Trebinje nudi za intenzivne pripreme sportskih profesionalaca u zatvorenom olimpijskom bazenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana