Čelica i Spahić na meti Borca

Dušan Repija
Čelica i Spahić na meti Borca

Banjaluka - Iskusni lijevi bek Duško Čelica i mladi desni bek Amir Spahić mogli bi da postanu članovi Borac m:tela, koji je s njima u pregovorima već nekoliko dana.

Čelica je prethodnu polusezonu proveo u Slaviji i jedan je od najzaslužnijih što je ekipa iz Istočnog Sarajeva izborila opstanak. U međuvremenu je raskinuo ugovor sa izraelskim Hapoelom, iz kojeg je došao na pozajmicu u Slaviju, pa ima čiste papire i plaćen sertifikat s obzirom na to da je nastupao u Premijer ligi poslije povratka u inostranstvo. Nema sumnje da bi bivši reprezentativac BiH bio veliko pojačanje za “crveno-plave”, jer ima biografiju kakvu nema nijedan igrač u Premijer ligi, a još je u godinama (32) u kojima može mnogo da pokaže. Dugi niz godina igra na najvišem nivou, sa Zagrebom je igrao četvrtfinale Lige šampiona, a strijelac je i prvog gola BiH na Svjetskom prvenstvu.

- Sa Duškom smo obavili prvi razgovor koji je bio vrlo korektan. Vidio sam da bi i on želio da dođe, jer je potvrdio da bi želio ostati u BiH, tako da ćemo nastaviti pregovore već u subotu ili nedjelju - rekao je direktor Borca Vladimir Branković.

Za razliku od Čelice, ispred Spahića je tek vrijeme dokazivanja, a definitivno ima talenat, jer je iz matične visočke Bosne prešao u Zagreb prošle godine. Tamo je nastupao za drugu ekipu “plinara”.

- I sa njim, odnosno sa njegovim menadžerom, smo obavili preliminarne razgovore i mogu da kažem da postoji obostrana želja da uspostavimo saradnju, a sve će se znati u narednim danima - rekao je Branković.

U posljednjih nekoliko dana intenzivirani su i pregovori sa momcima koji su Borcu donijeli Kup BiH, a kojima je istekao ugovor. Prioritet svih prioriteta je nastavak saradnje sa golmanom Bojanom Ljubišićem, sa kojim još nije postignut dogovor.

- Ne bih davao nikakve izjave prije nego što, nadam se, završimo posao. Mogu da kažem da smo postigli dogovor sa momcima iz naše omladinske škole Nikolom i Lukom Kneževićem, te Markom Lukićem, koji su i minule sezone dobili šansu u prvom timu i iskoristili je - rekao je Branković.

Umičević ima većinu?

Sjednica Skupštine Rukometnog saveza RS koju je zakazao predsjednik Milosav Radmilović biće održana u subotu u Doboju (12 časova) i moglo bi se desiti da na njoj povjerenje za novog predsjednika dobije Marinko Umičević. Pat pozicija u ovom savezu traje već mjesecima, tako da je još aktuelni Upravni odbor RS RS takođe zakazao sjednicu Skupštine za 29. jun, pozivajući se na Statut. Međutim, delegati koji podržavaju Umičevića tvrde da je sve urađeno po Statutu i da nema bojazni da je Skupština u Doboju nelegalna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana