BL volej za prvu pobjedu

Dejan Kondić
BL volej za prvu pobjedu

BANjALUKA - Odbojkašice domaćina Balkanskog kupa, BL voleja večeras od 20 časova u dvorani “Borik” igraju protiv Rabotničkog iz Skoplja drugi meč na turniru.

Duel protiv šampiona Makedonije biće idealna prilika da tim Davora Gambirože upiše prve bodove. Banjalučanke su juče bile slobodne, a u prvom susretu poražene su od Partizana sa 3:0 (25:21, 25:19, 25:20). U prvom setu domaćin je imao šansu za iznenađenje, a poslije je do izražaja došao kvalitet tima iz Beograda. “Zaboravili” su Gambiroža i njegove izabranice taj duel i u potpunosti su okrenuti večerašnjem susretu protiv Skopljanki.

- Što se mene tiče, na rezultat gledam samo kao na posljedicu igre. Mene zanima da djevojke rade ono što se dogovorimo, da ispune zadatke i proizvod svega toga biće pozitivan rezultat. Nadam se da ćemo rasti sa igrom, a to bi trebalo da nam donese i pobjedu, kojoj se nadam. Nadao sam se i protiv Partizana. Ipak, i taj meč i svi koje ćemo odigrati služe nam kao priprema za predstojeće prvenstvo. U jeku smo priprema, djevojke su teške. Ima tu još dosta posla da bi prikazale pravu odbojku koju one objektivno mogu - rekao je Gambiroža.

Kapiten BL voleja Sonja Vujnić takođe je optimista pred duel protiv Makedonki. Ističe da će i večeras ona i njene saigračice dati maksimum i poziva publiku da ispuni “Borik”.

- Iskreno, očekujem pobjedu večeras. Spremne smo i idemo maksimalno, da probamo dobiti. Iskusna su ekipa, ali mislim da ćemo se mi pitati. Istina, u jeku smo pripremnog perioda, koji nam protiče u oporavku od povreda, a ne u tempiranju forme. Još nismo na nekom svom nivou na kojem mi objektivno možemo biti. Mislim da ćemo tek u novembru ili decembru biti na vrhuncu forme. Imamo mladu ekipu, neiskusnu, ali tu je nas nekoliko starijih i nadam se da će biti to sve dobro. Predivno je igrati na ovom turniru, presrećne smo što je naš klub organizator i apelujem na navijače da dođu u što većem broju - poručila je Vujnićeva.

U prvom meču dana od 17.30 časova Partizan igra protiv bukureštanskog Dinama, a ekipa PTT Ankare je slobodna.

Zakoč pohvalio Banjalučanke

Prvi selektor reprezentacije Jugoslavije nakon skidanja sankcija, danas trener Partizana Darko Zakoč pohvalio je izdanje odbojkašica BL voleja protiv njegove ekipe.

- Čestitam ekipi Banjaluke na otporu koji su nam pružili. Igrali su jako hrabro, dobro servirali, odaljili nas od mreže. Mlada samo ekipa, tek nekoliko dana na okupu sa tehničarem koji bi trebalo da nam bude i perjanica ekipe. Ovakve utakmice služe za uigravanje i iz meča u meč bićemo sve bolji - rekao je Zakoč.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana