Rikanović potopio Gačane

D. Pašagić
Rikanović potopio Gačane

BANjA LUKA - Pogocima Miroslava Rikanovića Borac je zabilježio i treću proljećnu pobjedu, a poslije ovog kola imaju i dva boda prednosti u odnosu na jesenjeg šampiona Kozaru.

Iako su domaći bili bolji tokom svih 90 kišnih minuta, prvi su zaprijetili Gačani. Velibor Radović je išao sam prema golmanu Borca Siniši Marčetiću. Kada se spremao da šutira, sustigli su ga Ognjen Vranješ i Nikola Kolarov i uspjeli da izblokiraju njegov udarac.

U 26. minutu Zoran Deket je prošao po lijevoj strani, ali je golman Dragan Vuksan uspješno zaustavio njegov šut. Četiri minuta kasnije Banjolučani su poveli. Kapiten Oliver Jandrić izveo je slobodan udarac sa lijeve strane, lopta je pala na glavu Stojanu Vranješu, čiji se šut odbio od zemlje. Bilo je to dovoljno da prevari golmana Mladosti, a loptu je gotovo sa same gol linije Rikanović sproveo u mrežu.

U 74. minutu desila se sporna situacija. Poslije centaršuta Gorana Deketa Rajko Ćeranić je u skoku igrao rukom, ali se pištaljka sudije Dine Sikirića nije oglasila. Deset minuta kasnije Banjolučani su potvrdili pobjedu. Stojan Vranješ raspalio je po lopti sa nekih 25 metara, golman Vuksan je kratko odbio, a na nju je natrčao Rikanović i smjestio je u mrežu.

BORAC (BL) 2:0 MLADOST

STRIJELAC: Rikanović u 30. i 84. minutu, stadion: Gradski, gledalaca: 400, sudija: Dino Sikirić (Prijedor) 5, žuti kartoni: Kolarov, G. Deket, Trivković (Borac, BL), Tomašević, Sa. Andrić (Mladost).

BORAC (BL): Marčetić -, Puzigaća 7 (od 87. minuta Tešić -), Z. Deket 7, Rikanović 8, Babić 7 (od 67. minuta Petrović -), Kolarov 7, G. Deket 7, O. Vranješ 7, Trivković 7 (od 82. minuta Urukalo -), S. Vranješ 7, Jandrić 7.

MLADOST: Vuksan 7, Ćuk 6, Ćeranić 6, Sa. Andrić 7, Mučibabić 6, Tomašević 6, Vasiljević 6, Tufegdžić 6, Sr. Andrić 6, Perović 6, Radović 7.

IGRAČ UTAKMICE: Miroslav Rikanović (Borac, BL) 8.

"Vulturesi" napustili stadion

Iako je kiša za vrijeme utakmice lila kao iz kabla, to nije smetalo popularnim "Vulturesima" da u prvom dijelu susreta budu uz svoje ljubimce. Međutim, na poluvremenu je došlo do njihovog kratkotrajnog sukoba sa policijom, poslije čega su napustili Gradski stadion.

Braća

Rijetke su prvenstvene utakmice na kojima je kao juče na Gradskom stadionu igralo toliko braće. U dresu Banjolučana nastupili su Goran i Zoran Deket, te Stojan i Ognjen Vranješ. S druge strane za Gačane su igrali braća Savo i Srđan Andrić.

Rezultati

  • ZVORNIK: Drina - Borac (Š) 2:1(2:0)
  • BIJELjINA: Radnik - BSK 3:1 (3:1)
  • VIŠEGRAD: Drina HE - Proleter 2:0 (1:0)
  • ISTOČNA ILIDžA: Famos - Sloga 7:2 (5:1)
  • PRNjAVOR: Ljubić - Sutjeska 1:2 (0:0)
  • GRADIŠKA: Kozara - Sloboda 0:0
  • BANjA LUKA: Borac - Mladost 2:0 (1:0)
  • CRKVINA: Jedinstvo - Rudar 0:1 (0:1)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana