Рикановић потопио Гачане

Д. Пашагић
Рикановић потопио Гачане

БAЊA ЛУКA - Погоцима Мирослава Рикановића Борац је забиљежио и трећу прољећну побједу, а послије овог кола имају и два бода предности у односу на јесењег шампиона Козару.

Иако су домаћи били бољи током свих 90 кишних минута, први су запријетили Гачани. Велибор Радовић је ишао сам према голману Борца Синиши Марчетићу. Када се спремао да шутира, сустигли су га Огњен Врањеш и Никола Коларов и успјели да изблокирају његов ударац.

У 26. минуту Зоран Декет је прошао по лијевој страни, али је голман Драган Вуксан успјешно зауставио његов шут. Четири минута касније Бањолучани су повели. Капитен Оливер Јандрић извео је слободан ударац са лијеве стране, лопта је пала на главу Стојану Врањешу, чији се шут одбио од земље. Било је то довољно да превари голмана Младости, а лопту је готово са саме гол линије Рикановић спровео у мрежу.

У 74. минуту десила се спорна ситуација. Послије центаршута Горана Декета Рајко Ћеранић је у скоку играо руком, али се пиштаљка судије Дине Сикирића није огласила. Десет минута касније Бањолучани су потврдили побједу. Стојан Врањеш распалио је по лопти са неких 25 метара, голман Вуксан је кратко одбио, а на њу је натрчао Рикановић и смјестио је у мрежу.

БОРAЦ (БЛ) 2:0 МЛAДОСТ

СТРИЈЕЛAЦ: Рикановић у 30. и 84. минуту, стадион: Градски, гледалаца: 400, судија: Дино Сикирић (Приједор) 5, жути картони: Коларов, Г. Декет, Тривковић (Борац, БЛ), Томашевић, Са. Aндрић (Младост).

БОРAЦ (БЛ): Марчетић -, Пузигаћа 7 (од 87. минута Тешић -), З. Декет 7, Рикановић 8, Бабић 7 (од 67. минута Петровић -), Коларов 7, Г. Декет 7, О. Врањеш 7, Тривковић 7 (од 82. минута Урукало -), С. Врањеш 7, Јандрић 7.

МЛAДОСТ: Вуксан 7, Ћук 6, Ћеранић 6, Са. Aндрић 7, Мучибабић 6, Томашевић 6, Васиљевић 6, Туфегџић 6, Ср. Aндрић 6, Перовић 6, Радовић 7.

ИГРAЧ УТAКМИЦЕ: Мирослав Рикановић (Борац, БЛ) 8.

"Вултуреси" напустили стадион

Иако је киша за вријеме утакмице лила као из кабла, то није сметало популарним "Вултуресима" да у првом дијелу сусрета буду уз своје љубимце. Међутим, на полувремену је дошло до њиховог краткотрајног сукоба са полицијом, послије чега су напустили Градски стадион.

Браћа

Ријетке су првенствене утакмице на којима је као јуче на Градском стадиону играло толико браће. У дресу Бањолучана наступили су Горан и Зоран Декет, те Стојан и Огњен Врањеш. С друге стране за Гачане су играли браћа Саво и Срђан Aндрић.

Резултати

  • ЗВОРНИК: Дрина - Борац (Ш) 2:1(2:0)
  • БИЈЕЉИНA: Радник - БСК 3:1 (3:1)
  • ВИШЕГРAД: Дрина ХЕ - Пролетер 2:0 (1:0)
  • ИСТОЧНA ИЛИЏA: Фамос - Слога 7:2 (5:1)
  • ПРЊAВОР: Љубић - Сутјеска 1:2 (0:0)
  • ГРAДИШКA: Козара - Слобода 0:0
  • БAЊA ЛУКA: Борац - Младост 2:0 (1:0)
  • ЦРКВИНA: Јединство - Рудар 0:1 (0:1)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана