Zvezda potpuno potonula poslije furioznog starta protiv Barselone

B92
Zvezda potpuno potonula poslije furioznog starta protiv Barselone

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Barselone rezultatom 73:65 u četvrtom kolu Evrolige.

Zvezda je prvi put izgubila od Barse u Beogradu poslije dva uzastopna trijumfa.

Crveno-bijeli su odigrali prvi meč poslije otkaza Milana Tomića, na čijem mjestu se našao dosadašnji asistent Andrija Gavrilović.

Predstavnik Srbije u Evroligi meč je počeo fenomenalno, igrao odbranu kojom je slomio Fenerbahče u drugom kolu, ali totalno potonuo u posljednjih 15 minuta i pretrpio ubjedljiv poraz.

Ekipa Svetislava Pešića i poslije četiri kola i dalje nema poraz, dok je Zvezda na učinku od jednog trijumfa i tri neuspjeha.

Meč je definitivno obilježila partija Ognjena Kuzmića, koji je bio na terenu prvi put ove sezone i prvi put nakon što je ljetos imao tešku saobraćajnu nesreću, pa se njegov povratak nije očekivao barem do januara. On je meč završio sa dva poena koja su propraćena ovacijama od strane domaće publike.

Jedini dvocifreni u izuzetno napadački neraspoloženoj Zvezdi bio je Džejms Gist sa deset poena, ali i šest izgubljenih lopti. Po osam poena imali su Muhamad Faje, Ognjen Dobrić i Boriša Simanić.

Lorenco Braun je upisao šest poena i pet izgubljenih lopti, uz tri asistencije i ukradene lopte, četiri izgubljene lopte imao je i Dejan Davidovac, koji je dodao sedam poena, četiri skoka i dva uspješna dodavanja.

Na drugoj strani najefikasniji bio je Nikola Mirotić koji je imao 21 poen i šest skokova, koliko i izgubljenih lopti.

Kajl Kjurik ga je pratio sa 15 poena, dok je najveći indeks (24) imao Brendon Dejvis sa 14 poena, šest skokova i tri asistencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana