Звезда потпуно потонула послиjе фуриозног старта против Барселоне

Б92
Звезда потпуно потонула послиjе фуриозног старта против Барселоне

Кошаркаши Црвене звезде поражени су од Барселоне резултатом 73:65 у четвртом колу Евролиге.

Звезда је први пут изгубила од Барсе у Београду послије два узастопна тријумфа.

Црвено-бијели су одиграли први меч послије отказа Милана Томића, на чијем мјесту се нашао досадашњи асистент Андрија Гавриловић.

Представник Србије у Евролиги меч је почео феноменално, играо одбрану којом је сломио Фенербахче у другом колу, али тотално потонуо у посљедњих 15 минута и претрпио убједљив пораз.

Екипа Светислава Пешића и послије четири кола и даље нема пораз, док је Звезда на учинку од једног тријумфа и три неуспјеха.

Меч је дефинитивно обиљежила партија Огњена Кузмића, који је био на терену први пут ове сезоне и први пут након што је љетос имао тешку саобраћајну несрећу, па се његов повратак није очекивао барем до јануара. Он је меч завршио са два поена која су пропраћена овацијама од стране домаће публике.

Једини двоцифрени у изузетно нападачки нерасположеној Звезди био је Џејмс Гист са десет поена, али и шест изгубљених лопти. По осам поена имали су Мухамад Фаје, Огњен Добрић и Бориша Симанић.

Лоренцо Браун је уписао шест поена и пет изгубљених лопти, уз три асистенције и украдене лопте, четири изгубљене лопте имао је и Дејан Давидовац, који је додао седам поена, четири скока и два успјешна додавања.

На другој страни најефикаснији био је Никола Миротић који је имао 21 поен и шест скокова, колико и изгубљених лопти.

Кајл Кјурик га је пратио са 15 поена, док је највећи индекс (24) имао Брендон Дејвис са 14 поена, шест скокова и три асистенције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана