Primorska “ubica velikana”

Milan Zubović
Primorska “ubica velikana”

KOPAR - Debitant u ABA ligi nastavio je sa velikim iznenađenjima i s pravom se može reći da je Primorska “ubica velikana”.

Poslije Crvene zvezde na Superkupu ABA u Zagrebu i Partizana na domaćem terenu oružje pred ekipom iz Kopra položila je Budućnost i to u Podgorici na tradicionalno vrućem terenu za goste gdje su padali mnogo kvalitetniji timovi.

Definitivno najbolji košarkaš slovenačke ekipe je Marko Jagodić Kuridža koji je prošlosezonske odlične partije iz Druge ABA lige prenio u viši rang. Protiv crnogorskog predstavnika imao je dabl-dabl učinak sa 22 poena i 11 skokova dok u razgovoru za “Glas Srpske” nije krio oduševljenje dobrim početkom sezone.

- Sigurno je da smo malo iznenađeni jer smo dobili tri najjače ekipe posljednjih godina u veoma kratkom periodu. Dobro radimo na treningu i to smo preneli na teren. Raspektujemo protivnike, ali igramo svoju igru i trudimo se da budemo bolji iz meča u meč. Jedna od naših prednosti leži u tome što se dobro poznajemo jer je ostala okosnica ekipe iz prošle sezone koja je nadograđena pojačanjima. Napravili smo fin rezultat, ali nije nam cilj da budemo najbolji u oktobru ili novembru već na kraju sezone kada se svode računi i podvlači linija. Idemo od utakmice do utakmice pa dokle stignemo - izjavio je Jagodić Kuridža.

Primorska je osnovana prije tri godine i prošle sezone osvojila je Drugu ABA ligu, prvenstvo, Kup i Superkup Slovenije mada mnogi dalje potcjenjuju rezultate ekipe sa obala Jadranskog mora.

- Zvezda nas je potcenila u Superkupu ABA lige što im se osvetilo pa su izgubili, ali ostali klubovi posle nisu to učinili. Tada smo pokazali da se možemo nositi sa velikim timovima i u polufinalu istog takmičenja protiv Partizana bili smo u egalu 35 minuta da bi potom izgubili mada smo im se revanširali nekoliko dana posle. Sada smo dobili i Budućnost tako da više niko nema pravo da nas potcenjuje jer nemamo loš tim već naprotiv veoma dobar i radimo sve kako bismo pobeđivali - dodao je Jagodić Kuridža.

O dometima kluba nije želio mnogo da govori jer su prošla tek tri kola i priznao je da voli da igra pod opterećenjem.

- Daćemo sve od sebe da budemo najveće iznenađenje ABA lige ove sezone dok nemamo pritisak uprave kluba koje mesto moramo da zauzmemo tako da smo s te strane rasterećeni. Nekada rasterećenje može da bude dodatna snaga nekad ne, a lično volim kada ima doza pritiska i tek nam predstoje takve utakmice - kazao je krilni centar Primorske.

Ove sezone vratio se u ABA ligu nakon što je od 2012. do 2015. bio član Cibone.

- Kvalitet lige ostao je na istom nivou i nije se previše toga promenilo. Bitno je da se drži nivo - zaključio je Jagodić Kuridža

 

Pojedinačni učinci

Zajedno sa košarkašem Igokee Oliver Stević Jagodić Kuridža najbolji je skakač trećeg kola ABA lige, a obojica su imala po 11 uhvaćenih lopti.

Drugi igrač Igokee Dalibor Ilić uz Partizanove Ognjena Jaramaza i Korija Voldena najbolji je kradljivac lopti sa po četiri.

Najkorisniji igrač treće runde je Jaka Blažić iz Cedevite Olimpije koji je u Laktašima imao učinak od 30 poena, šest skokova, dvije asistencije i dvije ukradene lopte za indeks 38. Žan Mark Šiško iz Primorske imao je 12 asistencija. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana