Poznati potencijalni rivali Srbije na putu ka Mundijalu

B92
Foto: Starsport

Evropa je otišla za Srbiju i već narednog marta kreće borba za odlazak na Mundijal u Kataru.

Srbija je pobjedom nad Rusijom (5:0) napravila pometnju u šeširima žrijeba za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, pa će tako "baćuške" biti, iznenađujuće, u trećem šeširu.

Debakl u Beogradu imao je odjek da se u drugi red "ugurala" Rumunija...

Poslije završetka grupne faze Lige nacija poznati su i svi šeširi za kvalifikacije, koje kreću već za četiri mjeseca i traju do kraja 2021. godine.

Srbija ne može da dobije iz istog šešira selekcije Švajcarske, Velsa, Poljske, Švedske, Austrije, Ukrajine, Turske, Slovačke i Rumunije.

U prvom, najjačem, su skoro sve "aždaje" – Belgija, Francuska, Engleska, Portugal, Španija, Italija, Nemačka, Holandija, Hrvatska, uz još Dansku.

Treći je možda ključan, gdje bi trebalo izbjeći Ruse, Norvežane i Čehe, a tu su još Mađarska, Republika Irska, Sjeverna Irska, Island, Škotska, Grčka i Finska.

U četvrtom su Bosna i Hercegovina, Slovenija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Albanija, Bugarska, Izrael, Bjelorusija, Gruzija i Luksemburg, a u petom Jermenija, Kipar, Farska ostrva, Azerbejdžan, Estonija, Kazahstan, *Kosovo (ne može sa Srbijom), Litvanija, Letonija i Andora.

Posljednji šešir čine Malta, Moldavija, Lihtenštajn, Gibraltar i San Marino.

Pobjednik grupa ide u Katar, a drugoplasirani u baraž u kome će morati da izvadi vizu kroz dvije runde.

Žrijeb je na programu 7. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana