Partizan kažnjen 1,8 miliona, Predsjedništvo KLS o statusu

Tanjug
Partizan kažnjen 1,8 miliona, Predsjedništvo KLS o statusu

BEOGRAD- Košarkaški klub Partizan kažnjen je danas sa ukupno 1,8 miliona dinara zbog odbijanja da igra plej-of Superlige, trener Željko Obradović dobio je četiri meča suspenzije, dok će odluku o statusu donijeti Predsjedništvo UKKLS, saopštio je disciplinski sudija Dragutin Ilić.

Kako se navodi, Partizan je kažnjen sa 600.000 dinara iz razloga što je odbio da odigra utakmicu polufinala protiv FMP-a, plus 1,2 miliona dinara zbog narušavanja ugleda KLS, dok je treneru Željku Obradoviću izrečena suspenzija od četiri meča.

Takođe, službenom licu Duletu Karavesoviću izriče se suspenzija od četiri meča, a odgovornom licu Dejanu Kijanoviću suspenzija od šest mjeseci.

Ujedno, Partizan plaća i 12.000 dinara zbog nedostavljanja dokumentacije kancelariji lige.

Ipak, najvažnija odluka nije donijeta, a u pitanju je status crno-bijelih, s obzirom da pravilnik u ovakvim situacijama predviđa selidbu u dva stepena niži rang.

"Predsedniku udruženja i Direktoru takmičenja ukazujem na Statut UKKLS, a posebno član 18 koji definiše uslove i načine za prestanak ili sticanje
članstva u UKKLS, obzirom na saopštenje i stav KK Partizan, te predlažem da se Predsedništvo UKKLS kao nadležan organ udruženja izjasni o statusu, u što kraćem roku, a sve u skladu sa važećim aktima UKKLS, KSS i FIBA. O eventulanim odlukama obavestiti Upravni
odbor KSS u vezi Pravilnika o takmičenju, posebno član 36 i druge akte KSS koji se odnose na konkretan slučaj", zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana